BALTIMORE, MARYLAND - MARCH 26: Het vrachtschip Dali ligt in het water nadat het tegen de Francis Scott Key Bridge is gebotst op 26 maart 2024 in Baltimore, Maryland. Volgens berichten zijn reddingswerkers nog steeds op zoek naar meerdere mensen, terwijl twee overlevenden uit de Patapsco rivier zijn gehaald. Een werkploeg repareerde kuilen op de brug, die elke dag door ongeveer 30.000 mensen wordt gebruikt, toen het schip dinsdagochtend rond 1.30 uur toesloeg. Door het ongeluk is de haven van Baltimore, een van de grootste en drukste aan de oostkust van de VS, tijdelijk gesloten. (Foto door Tasos Katopodis/Getty Images)
Het vrachtschip Dali ligt in het water nadat het tegen de Francis Scott Key Bridge is gebotst op 26 maart 2024 in Baltimore, Maryland. (Foto door Tasos Katopodis/Getty Images)

OAN’s Sophia Flores
2:50 PM – vrijdag 29 maart 2024

Gevaarlijke chemicaliƫn lekken in de haven van Baltimore na een schipbreuk waarbij de Francis Scott Key-brug werd verwoest.

Advertentie

Dinsdagochtend vroeg ramde een containerschip de grote brug waardoor deze brak en in de rivier stortte.

Op woensdag verklaarde Jennifer Homendy, de voorzitter van de National Transportation Safety Board (NTSB), dat haar team 56 containers op het vrachtschip had ontdekt en geĆÆdentificeerd die “764 ton gevaarlijke stoffen” bevatten

Enkele van de materialen die het water rondom de brug bedreigen zijn corrosieve stoffen, lithium-ion batterijen en ontvlambare stoffen.

Er is een glans van gevaarlijk materiaal gezien in de waterweg. Het is onduidelijk welke containers op het Singaporese schip zijn opengebroken. Het exacte aantal wordt over twee tot vier weken bekendgemaakt.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *