Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Demissionair premier Rutte zei eerder dat het afhangt van de context en de dader of het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen een daad van agressie is.

Pepijn van Houwelingen vroeg hem dinsdag in de Tweede Kamer of hij die opmerking zo kan interpreteren: als Amerika dat gedaan heeft om het NAVO-belang te beschermen, zegt de minister-president wellicht dat het geen daad van agressie is. “En als dat niet zo is, hoe moeten we het dan in hemelsnaam interpreteren?” vroeg Van Houwelingen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/zojuist-in-de-slaapkamer-rutte-geeft-geen-antwoord-en-lacht-u-vervolgens-recht-in-uw-gezicht-uit-met-zijn-wef-tasje-1.png

Rutte gaf geen antwoord op de vraag en verwees naar het vorige debat, ‘waarvan keurig een stenografisch verslag gemaakt is’.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Supergezellig

“De premier duikt wéér. Ik vind het echt stuitend,” reageerde Van Houwelingen. “De premier zit helemaal klem, want het is wel duidelijk wie het gedaan heeft. Maar hij wil er niks over zeggen. Ik vraag me echt af met wie ik debatteer. Is dit de premier of is dit de toekomstige secretaris-generaal van de NAVO?”

“Tot zover,” zei Kamervoorzitter Bosma. “Ik dank de minister-president voor zijn aanwezigheid. Hij staat al klaar met zijn tas om het pand te verlaten.”

Rutte benadrukte nog even van wie hij die tas gekregen heeft: “Van het World Economic Forum.”

“Ik vond het weer supergezellig!” lachte Rutte, waarop hilariteit uitbrak. “En het eten was ook weer goed.”

Bosma: “En het voorzitterschap ook, hoor.”

Stuitend gedrag

Na afloop van het debat zei Van Houwelingen verbolgen: “Zojuist in de Slaapkamer. Ja, beste Nederlanders, Rutte geeft – klemgezet – simpelweg geen antwoord en lacht u vervolgens recht in uw gezicht uit met zijn WEF-tasje.”

“Gaat hij naar de NAVO of volgt hij Klaus Schwab op bij het World Economic Forum?” vraagt hij.

FVD-leider Baudet spreekt van ‘stuitend gedrag’ van de premier en een ‘onacceptabele schoffering’ van de democratie en van Nederland. “Ongelooflijk. Werkelijk, ongelooflijk.”

Journalist Joost Niemoller zegt ook: “Stuitend gedrag van de minister-president. Schijt aan de Kamer. Schijt aan Nederland.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *