Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Demissionair minister Weerwind (Rechtsbescherming) weigert een voorstel tot verruiming van de Transgenderwet in te trekken. Een motie die het kabinet daartoe oproept is door de Tweede Kamer aangenomen.

“Ik weiger de motie uit te voeren, omdat het een zorgvuldig wetgevingsproces torpedeert en het de kans ontneemt om over deze belangrijke wet de dialoog met de Kamer te voeren,” schrijft de minister onomwonden op sociale media. Tegelijk is Weerwind niet van plan om op te stappen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/weer-een-uit-die-abjecte-rutte-kliek-die-weigert-een-aangenomen-motie-uit-te-voeren-1.png

Het voorstel regelt dat transgenderpersonen hun geslacht kunnen aanpassen in de geboorteakte zonder dat daar een deskundige aan te pas komt.

Dit gebeurt dus keer op keer

Het is de zoveelste motie in korte tijd die de regering niet wil uitvoeren. Dit kan volgens ondernemer Rutger van den Noort alleen maar leiden tot een aangenomen motie van wantrouwen door de Kamer, waarbij Weerwind wordt afgevoerd wegens het niet respecteren van de democratische rechtsstaat.

“Waar haalt zo’n minister het lef vandaan om een motie van de Tweede Kamer, dat wil zeggen een bevel van het orgaan dat de taak en plicht heeft de soeverein van dit land – de Nederlandse bevolking – te vertegenwoordigen, niet uit te voeren?” vraagt Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

“En dit gebeurt dus keer op keer,” verzucht hij. Staatssecretaris Van Huffelen weigerde een motie uit te voeren die oproept om niet akkoord te gaan met de Europese ID. Rutte zei dat hij miljarden vrijmaakt voor Oekraïne, ook als de Kamer dat niet wil. Minister Paul gaf aan een motie om een school te redden niet te zullen uitvoeren. Enzovoorts.

Weerwind rest om terstond af te treden

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vraagt: “Wat denken die D66’ers wel niet? Een meerderheid is een meerderheid. Deal with it. En haal die ‘D’ van democratie uit je partij of vervang hem door ‘Dictator’.”

“Wordt de democratie zo niet aan haar laars gelapt? We leven in fascinerende tijden,” merkt auteur en spreker Hans van Tellingen op.

Voormalig NOS-directeur Bauke Geersing stelt dat het wetsvoorstel onzorgvuldig is, een uiting van de doorgeslagen wokereligie. “Weerwind rest om dan terstond af te treden, wegens ontbreken van respect voor democratische spelregels!”

Onze regenten weten het beter

Historicus en publicist Roelof Bouwman reageert: “De democratisch gekozen volksvertegenwoordiging bekijkt het maar, want onze regenten weten het beter. En oja: Viktor Orban is een groot gevaar.”

Musicoloog Kees Vlaardingerbroek trekt op social media fel van leer. “Weer één uit die abjecte Rutte-kliek die compleet maling heeft aan de volksvertegenwoordiging. En maar leuteren over ‘onze democratie’ en hoe belangrijk het is die te verdedigen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.4
16
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *