Help door deze info met kennissen op je socials te delen!

Waarom zwijgen wij over het pandemieverdrag waar Nederland eind mei mee zal instemmen, ondanks de uitdrukkelijke wens van een Kamermeerderheid die hier tegen is? En waarom heeft niemand het over het AstraZeneca-vaccin dat onlangs van de markt is gehaald?

Die vragen stelt spreker en columnist Ilaaf Al-Saidi, die bij het ministerie van Defensie trainingen gaf aan commando’s en als woordvoerder en communicatieadviseur werkte bij de politie.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/veel-lof-voor-column-oud-politiewoordvoerder-over-pandemieverdrag-en-covid-wat-een-moed-1.png

Ze neemt ons in een column mee terug naar de coronatijd. Haar leidinggevende zei tegen haar dat ze niet meer naar het werk mocht komen als ze zich niet zou laten vaccineren. Ook werd haar een schuldgevoel aangepraat door collega’s.

Het is nog niet klaar

Een politiechef zei in een filmpje bestemd voor intern gebruik dat zijn zwangere dochter geen prik wilde omdat de langetermijngevolgen nog niet bekend waren. Een collega uit het team van Al-Saidi knipte dat fragment er expres uit.

Ze gaat in haar column ook in op het politieoptreden tijdens de coronaprotesten op het Malieveld. “Het geweld […] tegen weerloze demonstranten die op de grond zaten, was en is onacceptabel,” schrijft ze. Veel politieagenten stonden er niet achter, maar werden al snel ‘wappie’ genoemd.

“Mijn verhaal en het verhaal van miljoenen die met mij onder druk zijn gezet om zich te vaccineren tegen hun wil in, moet naar buiten,” benadrukt Al-Saidi. “Het is nog niet klaar, omdat geen van de verantwoordelijken is aangesproken op misleiding, stigmatisering en discriminatie van mensen.”

Niet trouw aan vakantievierende koning, maar aan het volk

Ze zegt niet trouw te zijn aan een koning die naar Griekenland op vakantie ging, terwijl mensen leden, maar trouw te zijn en blijven aan het volk.

Al-Saidi krijgt veel lovende reacties. “Wat een moed,” zegt medisch adviseur Wendy Mittemeijer. “Welke integere agent, Romeo, VWS-ambtenaar, AIVD- of NCTV-held volgt?”

Ex-verpleegkundige Marga Bult voegt toe: “Hopelijk volgen er meer moedige mensen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
16
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *