Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!

Toen Corinne Ellemeet nog Kamerlid voor GroenLinks was, zei ze dat Forum voor Democratie ‘onze onafhankelijke media’ diskwalificeert en beweert dat journalisten onze samenleving ondermijnen. Dat is volgens haar ‘dood- en doodeng’. Het fragment gaat momenteel rond op sociale media.

“Dat zijn heel vergaande uitspraken, die mensen aanzetten tot allerlei gedrag. Dan kun je wel zeggen dat het niet een-op-een is, maar het gaat erom – ik hoor dat heel veel collega’s zeggen – dat woorden niet onschuldig zijn. We moeten goed nadenken over woorden. Het diskwalificeren van onze journalisten, die hun werk onafhankelijk doen, heeft gevolgen. Daar kunnen we niet van wegkijken,” zei Ellemeet.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/van-meijeren-wordt-beticht-van-het-diskwalificeren-van-onze-onafhankelijke-media-dit-is-zijn-genadeloze-reactie-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Dan ben je een applausmachine van de macht

De reactie van Gideon van Meijeren was genadeloos. “Mevrouw Ellemeet spreekt zichzelf totaal tegen door het te hebben over ‘onze’ journalisten die onafhankelijk zijn. Het zijn úw journalisten, niet de onze. Ze zijn totaal niet onafhankelijk, want als we het even over de NPO hebben, dan staan ze onder leiding van een D66-baas die betaald wordt door de overheid en daar dus afhankelijk van is,” reageerde hij.

“De zogenaamd onafhankelijke journalisten in Nederland hebben hun ziel ook al totaal verkocht. De hoofdredacteur van de Volkskrant heeft opgeroepen om met één mond te spreken in de coronacrisis en de lijn van het RIVM te volgen. Dat heeft niets meer te maken met het controleren van de macht. Dan ben je een applausmachine van de macht,” zei het Kamerlid.

Over welke onafhankelijke media heeft u het eigenlijk?

“Er is vanuit het kabinet druk uitgeoefend op De Telegraaf om niet al te veel kritiek te hebben op het RIVM. Dus over welke onafhankelijke media heeft u het eigenlijk?” vroeg Van Meijeren.

“Er zijn nog maar een paar onafhankelijke journalistieke platforms in Nederland op dit moment. Dat zijn niet de mainstream media. Díé platforms hebben te maken met agressie, bedreigingen en geweld.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
25
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *