Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

U krijgt het verwijt dat u over uw graf heen regeert, zei Nieuwsuur-verslaggever Nynke de Zoeten tegen demissionair premier Rutte.

“Daar moet ik mee leren leven,” was zijn antwoord.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/rutte-geeft-zelensky-miljarden-om-navo-topman-te-kunnen-worden-zie-zijn-reactie-als-hij-hiermee-geconfronteerd-wordt-1.png

Er gaat maar liefst 3 miljard euro naar Oekraïne en u kondigde dat al aan aan president Zelensky terwijl de Kamer nog van niks wist, zei De Zoeten, terwijl de premier besmuikt lachte.

(Video verwijderd? Klik hier…)

NAVO-baantje

Hij kwam vervolgens met het standaard riedeltje: “Het is van groot belang dat Oekraïne dit wint, dat Rusland dit verliest. Onze waarden staan op het spel.”

“Maar dat u dat dan toch al aan Zelensky vertelt en de Kamer en formerende partijen weten nog van niks,” hield De Zoeten hem voor. “Tegelijkertijd geeft de Kamer ons een mandaat op dit punt alles te doen wat nodig is en dat doen we dus ook,” stelde Rutte.

In de wandelgangen vraagt men zich af of die 3 miljard nodig is voor dat NAVO-baantje. “Nee, dat heeft daar niets mee te maken,” zei Rutte resoluut.

Nul

“Begint dat niet langzamerhand een beetje te wringen?” vroeg De Zoeten. “Nee hoor, bij mij niet. Ik doe m’n werk,” zei de premier met een brede grijns.

Op de vraag of hij de bezwaren begrijpt van de formerende partijen, antwoordde hij: “Nee, totaal niet. Nee. Nul.”

Historische beelden

Journalist Eric van de Beek reageert: “Zelfs de MSM kunnen er niet meer omheen: Rutte schenkt miljarden van ons belastinggeld aan Zelensky om topman te kunnen worden van de NAVO.”

Hij spreekt van ‘historische beelden’. “Die zullen we nog vaak terugzien als in de komende jaren wordt teruggeblikt op de afsluiting van Ruttes politieke carrière in Nederland. Tekenend ook voor het type mens waartoe hij behoort en de staat van de democratie.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *