Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

De Iraanse president Ebrahim Raisi is omgekomen door een helikoptercrash. Hij werd ook wel ‘de slager van Teheran’ genoemd.

Piers Morgan sprak met professor Mohammad Marandi van de Universiteit van Teheran, die tijdens het interview uithaalde naar het in zijn ogen hypocriete Westen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/professor-de-echte-slagers-bevinden-zich-veel-dichter-bij-huis-1.png

Volgens Marandi was hij geen slager. “De slagers zitten in Londen en Washington, de mensen die Irak hebben vernietigd, maar ook Afghanistan, Jemen tijdens de genocide aldaar, de vuile oorlog in Syrië, de vernietiging van Libië, de sancties tegen Venezuela en Cuba,” zei hij tegen Morgan.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Echte monsters

“Ik denk dat de echte monsters zich veel dichter bij huis bevinden,” voegde hij toe.

De professor zei verder dat de mensen die Raisi volgens Morgan heeft geëxecuteerd, aanvallen uitvoerden tegen Iran, waaronder bomaanslagen, waarbij zo’n 17.000 mensen om het leven kwamen.

Zij waren lid van de Iraanse Volksmoedjahedien, kortweg MEK, een terroristische groepering, lichtte Marandi toe. Deze beweging heeft kantoren in Noord-Amerika en Europa, en een basis in Albanië. “Jullie overheid steunt dus terrorisme,” benadrukte hij. “Jullie overheden zijn in werkelijkheid de brute regimes.”

9/11

Morgan noemde de Libanese militante groepering Hezbollah en de Houthi’s voorafgaand aan het interview proxy’s van Iran. Professor Marandi legde uit dat Hezbollah is ontstaan als gevolg van de invasie en bezetting van Libanon door het Israëlische regime in 1982.

“De Houthi’s zijn ontstaan na een decennium van genocide, uitgevoerd door de Saoedi’s en de Emirati’s, jullie bondgenoten. Jullie overheden steunden hen. Jullie overheid hongerde de inwoners van Jemen uit.”

Op 9/11 kregen we te horen dat de aanslagen op de Twin Towers waren uitgevoerd door Al Qaida. “Zij werkten met jullie samen in Afghanistan. En 10 jaar later werkte Al Qaida met jullie samen in Syrië en Libië.”

En dat noemen jullie een democratie?

Jake Sullivan, de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten, stuurde op 12 februari 2012 een e-mail naar Hillary Clinton waarin hij schreef dat Al Qaida in Syrië aan onze kant staat. “De vuile oorlog in Syrië, de vuile oorlog in Libië, dit zijn jullie misdaden.”

“En jullie media zijn in handen van een groep rijke mensen, die het narratief beheersen. En dat noemen jullie een democratie?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
17
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *