Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De uitspraak van GroenLinks-PvdA-fractievoorzitter Timmermans dat hij ‘niets zou nalaten’ om te voorkomen dat PVV-leider Wilders aan de macht zou komen, is niet strafbaar. Dat stelt het Openbaar Ministerie.

Na het partijcongres waarop Timmermans deze uitspraak deed, besloot Wilders aangifte te doen van een oproep tot geweld. Volgens het OM blijkt uit de context (!) dat Timmermans alleen politieke middelen wilde inzetten. Van een strafbaar feit is dus geen sprake, aldus het OM.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/ongeloof-over-besluit-openbaar-ministerie-om-timmermans-niet-te-vervolgen-rechtsstaat-iemand-1.png

Timmermans zei na de aangifte van Wilders dat zijn instrumenten ‘politiek en parlementair’ zijn.

Ongelofelijk

Het besluit van het OM om Timmermans niet te vervolgen, wekt veel ongeloof. “Op de sterfdag van Fortuyn legitimeert het volstrekt ‘onafhankelijke’ OM de demoniserende ‘niets nalaten’-oproep van Timmermans richting Wilders. Ongelofelijk,” reageert mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn vraagt: “Uiteraard wordt Timmermans niet vervolgd om z’n uitspraken over Wilders. Strafrechtelijke vervolging is voorbehouden aan dissidenten en critici van de macht. Als je tot het establishment behoort, houdt het corrupte OM je áltijd de hand boven het hoofd. ‘Rechtsstaat’, iemand?”

Twee maten

In het geval van Wilders beweerde het OM dat de context niet van belang is en dat alleen de quote telt. Datzelfde geldt voor Gideon van Meijeren. In het geval van Timmermans zegt het OM: “Voor de betekenis van dit ‘niets nalaten’ is de inhoud van de volledige speech van belang.”

Topmodel Lonneke Engel constateert derhalve: “Het OM meet met twee maten in Nederland.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *