Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

Het vertrouwen in koningin Maxima heeft een knauw gekregen. Slechts 55 procent van de Nederlanders heeft nog vertrouwen in haar, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Kritische ondervraagden kunnen het niet waarderen dat Maxima in haar VN-werk heeft gepleit voor invoering van een digitale euro. Tegenstanders van zo’n CBDC vrezen privacyschendingen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/maxima-ik-wil-graag-duidelijk-maken-dat-ik-nooit-voor-invoering-van-de-digitale-euro-heb-gepleit-1.png

Tijdens een werkbezoek in Colombia zei ze: “Ik wil graag duidelijk maken dat ik nooit voor invoering van de digitale euro heb gepleit.”

Toch raar

Ze voegde eraan toe: “Ik heb mezelf als voorstander noch tegenstander gepresenteerd. De invoering van zo’n munt is een politiek proces waar ik buiten blijf.”

Haar uitspraken doen wenkbrauwen fronsen. “Toch raar, want ik hoorde haar toch heel duidelijk pleiten hiervoor,” zegt auteur en spreker Hans van Tellingen.

Hij roept het koningshuis op weg te blijven van politiek. “Zeker als het dit soort gevoeligheden betreft.”

Nog amper fans

“Maxima voelt voor mij als een paard van Troje om de digitale euro erdoor te drukken. Met verregaande controlemogelijkheden voor banken en overheid om mijn leven tot in detail te controleren,” reageert huisarts Els van Veen.

Auteur Fred van ’t Ent schrijft: “Maxima heeft haar geloofwaardigste dagen achter zich. De CBDC- en kunstmatige intelligentie-aanbiddende Argentijnse heeft nog amper fans. Goed nieuws!”

“Dat hele koningshuis kan wat mij betreft zo spoedig mogelijk opgedoekt worden. Gewoon de financiering stopzetten dus. Die mensen kosten de burgers alleen maar geld en leveren ons land nagenoeg niets op,” aldus Van ’t Ent.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *