Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Hoogleraar virologie van het Erasmus MC Marion Koopmans mocht woensdag op de radio iets vertellen over het pandemieverdrag van de WHO. Daar werd die dag over gedebatteerd.

Een groot deel van de Kamer twijfelt over dit omstreden verdrag. Het Artsen Collectief, dat niet iets op de radio mocht vertellen, vindt dat Nederland niet akkoord moet gaan met het verdrag. De organisatie, waar duizenden medische professionals bij zijn aangesloten, spreekt van ‘een machtsgreep’.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/marion-koopmans-slaat-wild-om-zich-heen-jullie-zijn-echt-van-het-padje-met-je-machtsovername-1.png

“Nationale medisch adviserende instituten moeten leidend blijven in geval van een (dreigende) pandemie,” vindt het Artsen Collectief.

Jullie zijn echt van het padje

Koopmans trekt op sociale media fel van leer tegen de artsen. “Jullie zijn echt van het padje, met je machtsovername,” fulmineert de viroloog. “Tjonge jonge. Waar gaat dit over: laten we eens kijken of het volgende keer beter, eerlijker kan.”

“Wij virologen houden werk zat, zeker op deze manier,” bromt Koopmans.

Statisticus Fritsander Lahr vroeg haar vervolgens waarom ze COVID-vaccinatie promootte voor jonge, gezonde mensen die het niet nodig hadden en zei ze tegelijkertijd niets tegen de dwang die van het coronatoegangsbewijs uitging.

Er kwam een opmerkelijk antwoord: “Zonder de mogelijkheid van vaccinatie van jongeren hadden we nog veel meer long covid gehad.” Koopmans erkende schoorvoetend: “En ja, er zijn ook risico’s.”

Idioot

Ze volgde het debat met argusogen, getuige haar verslag: “Mevrouw Keijzer suggereert dat de WHO een pandemie afroept voor ‘een seizoensgriep’, Van Meijeren ziet in alles een complot, […] het stemt niet erg hoopvol voor een pandemieverdrag moet ik zeggen.”

Koopmans kreeg het ook aan de stok met wetenschapper Simon Goddek, die Nederland recentelijk verruilde voor Brazilië. Hij heeft haar naar eigen zeggen al vaak geconfronteerd met het frauduleuze PCR-protocol, wetenschappelijke corruptie, en haar banden met de Chinese Communistische Partij en het lab in Wuhan. “Ze heeft nooit antwoord gegeven.”

koopmans

Daar kwam verandering in toen hij haar een ‘heks’ had genoemd nadat ze zich had uitgesproken voor het pandemieverdrag. Haar reactie: “Idioot.”

“Dan laat je jezelf kennen,” merkt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons op.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
9
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *