Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

WHO-baas Tedros kreeg eind vorige maand op een bijeenkomst van het World Economic Forum in Saoedi-Arabië de vraag of we een volgende pandemie kunnen voorkomen.

Voordat hij antwoord kon geven op de vraag, barstte de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif in lachen uit. Tedros lachte in zijn vuistje en antwoordde: “We zijn onvoorbereid en nog steeds kwetsbaar voor hetzelfde probleem.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/kijk-who-baas-tedros-lacht-in-zijn-vuistje-na-vraag-over-volgende-pandemie-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Pandemiefonds

Hij had ook ‘goed nieuws’. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van surveillance en een mechanisme om ziekteverwekkers te delen.

Tedros merkte verder op dat er een pandemiefonds in het leven is geroepen, dat wordt gerund door de Wereldbank. De WHO maakt deel uit van het secretariaat.

Bindend pandemieverdrag

De WHO-baas onderstreepte het belang van een bindend pandemieverdrag dat lidstaten respecteren, om te voorkomen dat zoiets als corona nog eens gebeurt, ons beter voor te bereiden en op een ‘betere manier’ te reageren.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *