Foto: Gideon van Meijeren (Videostill YouTube/Forum voor Democratie)

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren waarschuwde op het FVD-congres voor het oprukkende totalitarisme. “Het is als een sluipend gif dat zich langzaam, beetje bij beetje, verspreidt door de aderen van onze samenleving.”

Er wordt in de Haagse politiek bijvoorbeeld openlijk gefantaseerd over een vaccinatieplicht voor jonge kinderen. “Ze willen jonge kinderen gaan dwingen om zich te laten injecteren met wat voor substantie dan ook.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/gideon-van-meijeren-er-is-een-nieuwe-fase-aangebroken-waarin-de-maskers-afvallen-1.png

Daarmee strekt de controle van de staat zich uit tot in de lichamen van jonge kinderen, merkte Van Meijeren op. “Dit mogen we natuurlijk nooit laten gebeuren. We moeten onze kinderen hiertegen beschermen.”

(Video verwijderd? Klik hier…)

Nieuwe fase

Al deze ontwikkelingen gaan gepaard met een steeds verdere inperking van de vrijheid van meningsuiting. Afwijkende meningen worden onderdrukt en gecensureerd.

Volgens Van Meijeren is er een nieuwe fase aangebroken waarin de maskers af zullen vallen.

“We zien inmiddels in eigen land en ook in omringende landen dat politieke tegenstanders, kritische leden van de oppositie, strafrechtelijk worden vervolgd in politieke processen wegens het uiten van hun mening,” zei het Kamerlid.

Lawfare

Onder meer hijzelf en Pepijn van Houwelingen worden vervolgd en heel recent werd in Vlaanderen Dries Van Langenhove veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf vanwege ‘de meest bizarre vage beschuldigingen’.

Wat hier gebeurt, is dat hele specifieke uitspraken die zij hebben gedaan eruit worden gehaald, uit hun context worden getrokken en verdraaid, en vervolgens verpakt in vage juridische terminologie.

Deze tactiek, die ook wel lawfare wordt genoemd, is al zo oud als de totalitaire staat zelf, zei Van Meijeren. Hij is ervan overtuigd dat ook deze tactiek nooit zal slagen om FVD klein te krijgen. “Ze kunnen ons in het uiterste geval wel opsluiten, maar onze ideeën zijn onaantastbaar en laten zich nooit tegenhouden door hoeveel tralies dan ook.”

Enorm onderschat

“[Daarnaast] lijken onze tegenstanders ons enorm te onderschatten. Ze lijken te denken dat wij misschien bang zullen worden, een stap terug zullen doen, onze woorden in zullen slikken, maar dat is niet hoe FVD’ers omgaan met intimidatie en onderdrukking,” benadrukte hij.

De geschiedenis leert dat autoritaire regimes al heel vaak geprobeerd hebben om revolutionaire ideeën tegen te gaan, maar dat uiteindelijk de waarheid altijd een weg naar buiten zal vinden. En geen enkel autoritair regime weet eeuwig stand te houden. Geen enkel totalitair regime in opkomst is opgewassen tegen de vastberadenheid van een volk dat overtuigd is van zijn eigen kracht, besloot Van Meijeren.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7
21
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *