Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

WEF-adviseur Yuval Noah Harari ziet een ‘zorgwekkende trend’: in veel landen, waaronder de Verenigde Staten en Israël, plegen rechts-conservatieve partijen volgens hem zelfmoord.

Overal ter wereld plegen conservatieve partijen zelfmoord, zei hij in gesprek met politiek wetenschapper Ian Bremmer.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/er-is-een-nieuw-filmpje-van-yuval-harari-en-dit-keer-maakt-hij-het-wel-heel-bont-1.png

Harari voegde toe dat ze veranderen in ‘radicale, revolutionaire partijen’. Conservatieve partijen moeten conserveren: instituties, tradities, enzovoorts, zei hij.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Bestorming van de Bastille

“De ‘conservatieven’ zijn degenen die proberen om de instituties en tradities te vernietigen,” beweerde hij zonder blikken of blozen. “Ik weet niet waarom dit gebeurt.”

Harari verwees naar 6 januari 2021, de ‘bestorming van het Capitool’, en trok een parallel met de Bestorming van de Bastille in 1789. “Op 6 januari juichten de ‘conservatieven’ de Bestorming van de Bastille toe,” claimde hij.

Cover-up

6 januari 2021, toen het hoofd van de Capitol Police op alle mogelijke manieren werd tegengewerkt; toenmalig Speaker of the House Nancy Pelosi weigerde de Nationale Garde te sturen; betogers rustig het Capitool binnenwandelden, handen schudden met politieagenten, door het gebouw werden geleid en schouderklopjes kregen van agenten. Die 6 januari 2021?

Tot zover het narratief van de ‘gewelddadige bestorming’. Politiechef van het Capitool Steven Sund zei in een interview met Tucker Carlson dat de bestorming van het Capitool een ‘cover-up’ was.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *