Het onderstaande, intrigerende artikel is van de hand van natuurgeneeskundig therapeut Marianne Lucardie-Uyldert. Samen met haar man Peter, heeft zij een mooie praktijk in ‘natuurlijke heling’. (HIER). Vanuit hun jarenlang opgebouwde inzichten, ervaring en kennis, worden ze continue in contact gebracht met nieuwe ontwikkelingen op hun vakgebied. Niet in de laatste plaats door processen zélf te beleven. Zo ook is dat, in dat kader, in het onderstaande artikel te lezen.

Van de hand van Marianne’s partner, gediplomeerd Shiatsu-therapeut Peter Lucardie, kun je hier op de site een artikel lezen, over de fascinerende ontwikkelingen rondom de ‘Atlas-correctie’; wellicht is dát -evenzo fascinerende verhaal- al bekend bij je. (HIER).

Het onderstaande artikel, sluit aan bij de -inmiddels enkele decennia-oude- inzichten, dat met toestroom van de nieuwe energie op Aarde, ook onze ‘lichtmolens’, de Chakra’s, VOLLEDIG in een nieuw perspectief zijn komen staan. De eeuwenoude perspectieven op onze 7 Chakra’s dienen te worden herzien, niet in de laatste plaats, omdat het blijkt, dat we eigenlijk met veel méér chakra’s verbonden zijn met Aarde & Kosmos..!! Lees het verhaal over deze ontwikkeling in relatie tot de eeuwenoude Yoga-inzichten/oefeningen.

Het watermantijdperk, zoals afgebeeld door de Nederlandse kunstenaar Jofra.

* * *

Yoga in een totaal nieuw chakra-perspectief…!

2024 © Marianne Lucardie-Uyldert | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Het hartchakra, de poort naar onze oerverbinding met het goddelijke.

Nu de energie van het Watermantijdperk steeds duidelijker voelbaar wordt, komen er ook steeds meer nieuwe inzichten naar boven. Gevestigde ideeën, die vroeger als heel vooruitstrevend te boek stonden, blijken ineens te niet meer te voldoen en/of in volledig nieuw perspectief te worden gezet. Nu is het zaak, dat we ons deze veranderingen ook bewust gaan worden en niet te blijven hangen in de oude tijd. Doordat die veranderingen heel geleidelijk zijn gegaan, blijkt er een valkuil te zijn, namelijk, dat we te lang aan een oud paradigma vast zijn blijven houden. Een vernieuwde kijk op de oude aannames is dus zeker een aanrader..

Sinds 1988 heb ik een praktijk als natuurgeneeskundig therapeut. Door mijn allergische afkeer voor ‘gebaande paden’, heb ik in de loop der tijd bijzondere ontdekkingen gedaan, doordat ik mijn éigen pad bleef volgen. Omdat ik helderziend en heldervoelend ben, kon ik de veranderende energie op aarde al heel snel aanvoelen. In mijn praktijk speelde ik daarop in, door o.a. mijn eigen therapieën te ontwikkelen. Ook maakte ik remedies, die vele malen krachtiger bleken dan de ‘oude’ remedies, zoals de bekende Bachbloesem- en andere bloesemremedies.

Ik kwam er achter in mijn praktijk, dat bij heel veel mensen méér dan 7 hoofdchakra’s aanwezig waren! Het ging dan om de 13 chakra’s, die ik steeds maar weer bij mensen zag. Maar.. daar waren nog geen remedies van voorhanden, zodat ik besloot, vanaf eind 2017 remedies voor de 13 chakra’s te gaan ontwikkelen. Elk van deze remedies bevat de energie van de afzonderlijke chakra’s en helpt deze te balanceren. Na wat speurwerk bleek, dat er nog meer mensen hadden ontdekt dat we gebruik kunnen maken van 13 hoofdchakra’s. Zoals de inmiddels overleden Sonia Bos, die hier eind vorige eeuw al een boekje over schreef.

Het bewustzijn, dat we meer energetisch gereedschap in de vorm van extra chakra’s voorhanden hebben dan we gewend waren, zie ik bij steeds meer mensen ontluiken. Na drie jaar werken met deze 13 chakra’s remedies in mijn praktijk, ben ik ervan overtuigd geraakt dat, hoe sneller we beseffen dat we van meer chakra’s gebruik kunnen maken, hoe sneller we kunnen transformeren naar de energie van het nieuwe tijdperk.

‘Ik ben ervan overtuigd geraakt dat, hoe sneller we beseffen dat we van meer chakra’s gebruik kunnen maken, hoe sneller we kunnen transformeren naar de energie van het nieuwe tijdperk.’

Nu is het natuurlijk niet zo, dat er bovenop de 7 ‘oude ‘chakra’s, gewoon 6 nieuwe ‘geplakt’ zijn. De frequenties van de ‘oude’ chakra’s voldoen simpelweg niet meer aan de energie van het nieuwe (Waterman)tijdperk, ook deze trilling ervan is veranderd! In het nieuwe (Waterman-) tijdperk, verschuift de energetische focus van ons verstand naar het hartcentrum. Onze spiritualiteit krijgt meer ruimte en leven vanuit het hart gaat een belangrijke functie innemen in onze samenleving.

Een stevig proces..!
Natuurlijk gaat dit niet zomaar zonder slag of stoot: de oude orde houdt nog stevig vast aan de oude waarden en probeert met het zaaien van angst en onzekerheid de nieuwe energie tegen te houden. Dit gaat op termijn niet lukken, omdat de nieuwe krachtige energie, om te leven vanuit het hart, het vroeg of laat gaat winnen.

Nu wordt het duidelijk waarom die extra chakra’s tot onze beschikking zijn gekomen: een aantal van deze chakra’s helpen ons hart te kunnen omgaan met die veel sterkere energie die velen van ons nu al duidelijk kunnen voelen. Zonder dit extra gereedschap, zou ons hart een te zware belasting te verduren krijgen. Het volgende plaatje geeft aan waar deze chakra’s zich bevinden:

De betekenis van de nieuwe chakra’s, als volgt:

1. Stuitchakra of Basischakra
Contact met Moeder aarde, geaard zijn, stevig op de wereld staan, je thuis, je basis, zonder angst leven, doorzettingsvermogen, je ziel tot in je tenen kunnen ervaren.

2. Heiligbeenchakra of Sacraalchakra
Seksualiteit, de ‘vlam’ die de chakra’s erboven kan ‘verlichten’, in de creatie staan, creëren, passie tot creëren, je veilig voelen, loslaten.

3. Zonnevlechtchakra
Emoties kunnen analyseren met je verstand, de ‘spiegel’ waarop emoties binnenkomen, hoe je de wereld om je heen ziet, controle van de persoonlijkheid, uit je comfortzône durven gaan.

4. Miltchakra of Middenrifchakra
Filter voor informatie van buitenaf, kunnen onderscheiden, verbindt je lagere en hogere chakra’s met elkaar, neemt voor jou relevante informatie op en verdeelt ze daar waar ze thuishoort, helpt je kijken met je hart.

5. Hartchakra
Onvoorwaardelijke liefde, verbinding met kosmische Liefde, vertrouwen, zelfvertrouwen, houden van jezelf, mededogen, empathie, ‘weten’, innerlijke wijsheid.

6. Thymuschakra
Zonder oordeel kunnen zien, diepe dankbaarheid, innerlijke rust, inzicht, de ‘Healer’ in combinatie met het Hartchakra, vergevingsgezindheid, helpt je om niet in de emotie van een ander gaan zitten.

7. Keelchakra
Creativiteit, uiten van creatieve vermogens, communicatie, zelfexpressie, helderhorendheid, je ‘bloot durven geven’ aan de ander.

8. Kosmische doorstromingschakra of Droomchakra
Poort naar kosmisch bewustzijn, vertaalt inspiratie naar creërend vermogen, overgave, in je kracht staan

9. Hypofysechakra
‘Derde oog’, telepathie, helderzien, intuïtie, geeft inzicht in onderlinge verbanden, vastberadenheid, met mededogen beschouwen.

10. Epifysechakra
Werkt samen met 9de Chakra, helder weten, toegang tot de Akasha kronieken, contact met je hogere zelf, antenne voor en doorvoer van kosmische informatie, innerlijke vrede.

11. Kruinchakra
Diepe verbondenheid met het Zelf en je bron, met je ‘flow’ mee gaan, zo binnen, zo buiten, zo boven, zo beneden, vertrouwen in het leven

12. Transformatie¹) chakra of de ‘Kosmische’ vrouw
Transformatie, durven om anders in het leven te staan, je talenten zien en gebruiken, je geboorte opdracht vervullen, het neutraliseren van karma, durven over te geven aan je innerlijke leiding, realisatie van je eigen wijsheid.

13. Transmutatie²) chakra of de ‘Kosmische man’
Oude overtuigingen loslaten, een totaal nieuw pad maken, in de creatie zijn, de God/Godin in jezelf zien.

*¹+²) als je iets transformeert, verander je de vorm,
en als je Iets transmuteert, krijg je een nieuwe vorm.
*

En toen…

De fascinerende ‘koppeling’ met Yoga..!
*

In 2018 kreeg ik mijn eerste Yin- yogales, op uitnodiging van mijn vriendin Elly Versteeg. Die les was geweldig en een soort thuiskomen voor me; sindsdien heeft Yoga een belangrijke plek in mijn leven. Vanaf die tijd beoefen ik yoga samen met Elly; zij is Yoga-docente en grafisch ontwerpster. Toen kwam het moment waarop de chakra’s een keer werden behandeld in een yogales, maar ik voelde dit niet meer als ‘natuurlijk’.. Ik kon gewoon die 7 chakra’s waarover werd gesproken, niet meer voelen!

Omdat ik een boek aan het schrijven was over de 13 chakra’s, besloot ik direct, om een hoofdstuk in mijn boek gaan te wijden aan yoga, aangezien daar dus nog met de oude 7 chakra’s gewerkt wordt/werd! Elly en ik hebben samen onderzocht wat er nu veranderd was/is in de chakra- yoga; nou, dat was een fascinerend proces kan ik je vertellen! Er was best veel veranderd, waarvan het gevolg was, dat het schrijven van mijn eigen boek toen op een laag pitje kwam te staan en het schrijven van het hoofdstuk ‘Yoga voor de dertien chakra’s’ vervolgens het schrijven van een heel boek was geworden..!

Elly en ik hebben samen nauwgezet élk chakra doorvoeld en duidelijk gekregen welke asana’s (yoga-houdingen) daar nu bij horen. Het is een boek geworden, waarin we voor elk chakra 6 asana’s hebben uitgetest: 3 Yin yoga asana’s en 3 Hatha Yoga asana’s. En prachtig is, dat deze (totaal) 78 asana’s, nog immer de authentieke yoga-houdingen zijn, dus de yoga in zijn essentie blijft hetzelfde.

En toen was daar… MUZIEK..!
Terwijl dit boek beetje bij beetje vorm kreeg en we samen zo bezig waren, gebeurde er iets bijzonders! We ontdekten nóg een ander, zeer interessant gegeven: als tijdens de yogales muziek wordt gespeeld, volgens de 432Hz stemming, krijgt yoga een extra dimensie! 432Hz is -zoals je wellicht weet- de oorspronkelijke, natuurlijke muziekstemming. (HIER)

Klik voor vergroting

Voor de tweede wereldoorlog was de meeste muziek hierop gebaseerd. Wij resoneren beter met deze muziek, omdat het natuurlijke tonen zijn én deze muziek daarbij in staat is, om ons met onze spiritualiteit en onze bron te verbinden. Deze muziek  ontspant, geeft rust en maakt bij yoga de les/sessie effectiever. Op het internet is -zoals je weet waarschijnlijk- veel te vinden over 432Hz. Ook de -op 432 Hz gebaseerde- muziek is te beluisteren op Spotify, YouTube en speciale websites.

Bij ons boek ’ Yoga voor de 13 chakra’s’ zit daarom ook ruim een half uur 432HZ muziek, speciaal daarvoor  gecomponeerd en uitgevoerd door nieuwe-tijds componist Marc van Mourik. Inmiddels zijn wij ervan overtuigd geraakt, dat we écht een doorbraak hebben gerealiseerd/gevonden voor yoga in relatie tot de nieuwe chakra’s. Yoga voor de 13 chakra’s… een volledig nieuwe kijk op een duizenden jaren oude, traditionele oefening voor lichaam-en-geest.

* * *

Ben je geïnteresseerd in het boek?

Bij het boek ontvang je -speciaal voor yoga in dit boek gecomponeerd in 432Hz-
ruim een half uur muziek,

zodat de 13 chakra-yoga een transformerende ervaring wordt.

Het boek is te bestellen op:

Klik HIER voor alle info en bestelmogelijkheden..
EEN AANRADER!

Source: wanttoknow.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *