Foto: Unsplash/Anisat Yunusa

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

Ik besefte niet hoe toxisch en vergiftigd alles in onze cultuur is, niet alleen in Amerika, maar overal ter wereld, zei auteur en spreker Tucker Max in de show van Tucker Carlson.

Vrijwel alles in de supermarkt is in het beste geval ongezond en in het slechtste geval letterlijk vergif, stelde Max.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/vrijwel-alles-in-de-supermarkt-is-in-het-beste-geval-ongezond-en-in-het-slechtste-geval-letterlijk-vergif-1.png

De meeste mensen gebruiken zaadoliën om mee te koken. Koolzaadolie is letterlijk ontworpen als smeermiddel voor machines, vertelde Max. “Het is zo toxisch en rampzalig voor het lichaam. Het zit overal in.”

(Video verwijderd? Klik hier…)

Vrijwel onmogelijk

“Het is heel moeilijk om nog ergens gezond voedsel te vinden. Probeer maar eens iets in de supermarkt te vinden zonder zaadoliën. Dat is vrijwel onmogelijk.” De meest bekende zijn sojaolie, zonnebloemolie, raap- of koolzaadolie, maïskiemolie en arachideolie.

In 2017 onderzochten wetenschappers van de Temple University in Philadelphia het effect van koolzaadolie op muizen. Ze linkten de olie aan gewichtstoename en alzheimer. Olijfolie had juist een positieve invloed op de hersenen van muizen.

Erg aantrekkelijk

De kans bestaat dat de consumptie van de olie leidt tot andere neurodegeneratieve ziekten en andere vormen van dementie, zeiden ze.

Koolzaadolie is erg aantrekkelijk omdat het goedkoper is dan andere plantaardige oliën. Hoewel dit product wordt aangeprezen als gezonde keuze, zijn er maar heel weinig studies die deze claim hebben onderzocht, aldus de wetenschappers.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *