Help door dit met vrienden op je socials te delen!

Het aandeel Pfizer kreeg dinsdag een tik nadat bekend was geworden dat een jongetje is overleden tijdens een proef met een experimentele gentherapie van de farmareus. Het gaat om een behandeling voor Duchenne spierdystrofie, een aandoening waarbij spieren langzaam afbreken.

Pfizer heeft bevestigd dat het jongetje een hartstilstand heeft gekregen, weet Stat News. Het bedrijf geeft de gentherapie voorlopig niet meer aan patiënten die in eerste instantie een placebo hebben gekregen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/jongetje-sterft-tijdens-proef-met-gentherapie-van-pfizer-1.png
2 of 3 jaar oud

Het jongetje deed mee aan ‘Daylight’, een proef waarbij de behandeling werd getest op jongens van 2 of 3 jaar oud. Hij heeft de behandeling begin vorig jaar gekregen.

Pfizer zei te onderzoeken wat er is gebeurd en wat de precieze oorzaak is. Ergens in de komende weken worden de resultaten van de proef verwacht.

Tweede sterfgeval

Het is het tweede sterfgeval in korte tijd tijdens een klinisch onderzoek naar deze behandeling. In december 2021 pauzeerde de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA een onderzoek nadat Pfizer de dood van een jonge mannelijke proefpersoon had gemeld.

In april 2022 kreeg de farmaceut groen licht om het onderzoek te hervatten.

[Zero Hedge]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8
16
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *