Naomi Wolf spreekt in congrescentrum Antropia over haar nieuwe boek Facing The Beast (Oog in oog met het beest). Daarin beschrijft ze hoe zij – als gevierd Amerikaans feministisch auteur – van het ene op het andere moment persona non grata werd, nadat ze kritiek leverde op de covid-maatregelen.

Wolf was in eerste instantie verbijsterd toen ze merkte dat overal de deuren dichtgingen. Bij collega’s, bij politieke vrienden, bij de media, bij persoonlijke vrienden en zelfs bij familieleden.

In het boek analyseert ze aan de hand van alledaagse gebeurtenissen hoe verwoestend de covid-matregelen inwerkten op het Amerikaanse sociale leven.

Ze beschrijft ook het moeizame proces van herstel naar de min of meer ‘normale’ situatie van vandaag. Bij de afronding van haar tekst in de nazomer van 2023 lijkt alles weer als vanouds, maar uit haar beschrijving van een terrasbezoekje blijkt dat dit schijn is:

“Zie je nou,” zei mijn jonge familielid. Alles is weer normaal, zoals voorheen.”
Ik beet op mijn tong, glimlachte en zei niks.
Ik zei niet: wij hebben ons bijna doodgevochten om dit voor jouw en jouw generatie terug te krijgen. Ik zei niet: de helft van deze mensen zou mij zes maanden geleden nog op straat hebben laten eten, als een dier, in plaats van tussen hen in, zoals hier, als de maatregelen ze hadden opgedragen dat te doen.
Ik knikte in stilte.
In drieëndertig staten hielp mijn organisatie DailyClout om het wetsvoorstel ‘De Vijf Vrijheden’ door te voeren: geen verplichte mondkapjes, open de scholen nu, geen verplichte vaccinaties, de vrijheid om bijeen te komen, beëindig de noodwet. (pag 248)

Wolfs boek maakt pijnlijk duidelijk hoe alert we moeten zijn. Dit kan namelijk zo weer gebeuren. Excuses voor uitsluiting zijn niet gemaakt. Lessen zijn niet getrokken.

De avond in Antropia biedt een bijzondere gelegenheid om nader kennis te maken met deze onverzettelijke strijdster tegen de covid-tirannie.

Kaartjes voor de lezing kosten 25 euro.
Het boek kost 32,50 euro.

Aanvang 19.30
De zaal is open vanaf 19.00
Eindtijd ± 23.00
Lezing en Q&A zijn in het Engels

Locatie: Antropia
Cultuur- en Congrescentrum
Hoofdstraat 8
3972 LA Driebergen

Voorproefje

Zie ook

Naomi Wolf stond ‘Oog in oog met het beest’ en werd verstoten

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier

Wil je afmelden van e-mail notificaties?
Gebruik daarvoor de link Beheer onderin de notificatie-mail die je ontvangt.
Zie het voorbeeld hieronder.

N.B. Als je de melding krijgt dat je abonnement niet is gevonden, negeer deze dan, want we hebben geconstateerd dat wie die melding krijgt toch is uitgeschreven.

Kom je er niet uit?
Je kunt ook afmelden door ons een e-mail te sturen met unsubscribe of afmelden in de berichtregel.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *