De FIA is vandaag met een statement gekomen omdat de vrouw die eerder intern een klacht indiende bij Red Bull over het gedrag van Red Bull Formule 1-teambaas Christian Horner nu zélf naar de FIA is gestapt. Ze pikt het niet dat Red Bull haar klacht over wangedrag in de prullenbak heeft gegooid en eist nu actie van de federatie die de héle autosport ‘bestuurt.’
Dit is de reactie van de FIA: “Bij de FIA worden vragen en klachten ontvangen en beheerd door de Compliance Officer en, indien van toepassing, door de Ethische Commissie. Beide instanties opereren autonoom en garanderen tijdens het hele proces strikte vertrouwelijkheid. Als gevolg hiervan kunnen wij in het algemeen de ontvangst van geen enkele specifieke klacht bevestigen en is het onwaarschijnlijk dat wij verder commentaar kunnen geven op de klachten die wij van partijen ontvangen.”

Met andere woorden, de FIA zegt heel weinig behalve dan dat er inderdaad een klacht is binnen gekomen. Maar wacht, dit is niet alles. Het is nu namelijk ook bekend geworden dat er al twee keer klachten binnen zijn gekomen bij de FIA over Horner. De klager wordt een “klokkenluider” genoemd. Maar het luiden der klokken werd genegeerd door de autosport federatie.

Hoewel het in het begin allemaal vaag was en er goede reden was om het voor Horner op te nemen, al was het maar omdat hij het zoveelste doelwit van MeToo-idioterie is, begint een rationeel mens nu toch langzaam te twijfelen. Het lijkt er namelijk eerder op dat dingen onder de pet worden gehouden dan dat ze worden onderzocht. En in de tussenliggende weken heeft Horner bewezen een heel vervelend, naar mannetje te zijn dat letterlijk bereid is het hele Red Bull team uit elkaar te laten vallen omdat hij denkt dat hij de grote man is die het succes van het team bepaalt. Hij heeft daarbij lak aan de invloed van sterdesigner Adrian Newey en zelfs van onze eigen superheld Max Verstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *