Tijdgeest Magazine is al 17 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers.

van 15 januari 2024
gaat over Demiurgen, Hyperboria, bijgeloof, Manicheeërs, Von Dreien & ®overheid.

KORTE TERMIJN DENKEN

Voor velen was 2023 een warm bad in apenkots, rijke anderen hadden een privé sauna. Een vijfde van alle Nederlanders vindt het zelfs tijd voor revolutie tegen ons staatsbestel! Maar de wereld gaat vooral ten onder door kortzichtig beleid en de vunzige acties van Bul Super, Hiep Hieper en Gerrit Geniep van Jumbo enzo. Terug stelen helpt nauwelijks en mens en dier lijden onder die sluwe verrijking. De bijen en hommels proeven geen pesticiden en zo sterven ze en masse.
Wil je een historisch menselijk voorbeeld? Een populaire maar vrije domme Chinese boerenleider had gemerkt dat mussen veel graanzaden aten en daarmee de oogsten verkleinden. De heer Mao Tse Tung verordonneerde alle andere domme boeren en arbeiders om massaal mussen te doden. Succes! Maar toen de mussen weg waren, zagen de sprinkhanen in plagen hun kans. Lege velden en miljoenen domme Chinezen legden van de honger het loodje.

DIKKE BULT

Andere domme Aziatische boeren kapten hun mangrove kustbossen. Cyclonen konden zo ongeremd schade aanrichten toen die natuurlijke zeewering verdwenen was.  Hup, allemaal hard werken aan de overbevolking. De boeren leggen het altijd af tegen de stadse maffioso.

Meer voorbeelden zat. Zo helpt het bestrijdingsmiddel Glyfosaat de boeren heel vreemd van de wal in de sloot. Eenmaal rijk krijgen ze zelf Parkinson! Eigen schuld, dikke bult.

Op Spreekwoorden.nl zie je 44 spreekwoorden over de Dood, 44 over Geluk en 45 over Drank, maar 179 over Geld! Wij (jij en ik) gunnen gelukkig iedereen het eigen karmische lijden. Zo kan haast alles beschouwd worden als een doorgroeimodelletje!


Uit de serie Nuttige Uitvindingen.

ARROGANT DENKEN

Ho ho Peet, pas toch even op met al jouw brompotterig oordelend vermogen! Dat jij niet te arrogant wordt, want dat is weer het kenmerk van de Demiurg! Van wie? Van de donkere helft van de gnostieke polariteit! O jee, gauw weer naar het Christusgevoel van mededogen, naastenliefde en barmhartigheid. Sinds de Griekse quasi-wijsgeer Plato heeft De Staat het van nature niet zo op met die ethische elementen. Lees het vooral maar eens na bij Bram Moerland.


De bekende bangmakerij…
HYPERBORISCHE WIJSHEID

Geïnteresseerd beluister ik in dit licht een YouTube-filmpje van Ira Nagel (145) Korte uitleg over wat de Demiurg is – YouTube. Volgens die antieke Hyperborische Wijsheid heeft niet God maar ene Demiurg alles gecreëerd, Goed en Kwaad. Die Demiurg lijkt een eivormig wezen te zijn, dat zich zou voeden met emoties en vals licht. Die demon zwelgt in oorlog, marteling, pijn en in angst voor de hel, voedend op hormonen, hart en heftigheid. Zijn Doos van Pandora moet helemaal open, al komen dan ook hoop en hogere hoogten vrij. Helaas is volgens de Hyperboren dat soort vrij worden toch een illusie omdat je ondanks al je spirituele activiteiten binnen die akelige eivorm onvrij zou blijven. In het Onlicht, zoals Christina von Dreien dat benoemt. De mens zou echter door een frequentieverhoging buiten het demonische Ei in het echte, ongecreëerde licht kunnen geraken. Hallo! Wat een klus! Pink Floyd helpt mogelijk ietsje.


Zo simpel: Goed tegen Kwaad? Nee, juist andersom!

ANGST AANJAGEN

Er bestaat dan echt en onecht? Dat is vooral een angstaanjagend idee. O jee, ben ik wel zuiver genoeg? Ira Nagel stelt dat we vooral meer aan het vermeerderen van onze KENNIS moeten doen, in tegenstelling tot de alom esoterisch gepromote verfijning van onze ZIEL.

Ben jij al meteen bang dat het je niet lukt, dat verplicht keihard studeren? Nu is mijn eigen uitgangspunt dat alles wat ons angst aanjaagt van de ‘duivel’ is. Al dat soort emoties voedt inderdaad een parasitaire aftapper. Maar het grappige is, dat die Demiurg dus energie van andere wezens nodig blijkt te hebben om in zijn ‘bestaan’ te kunnen volharden. Het is de bekende bloedoffers eisende Jahweh, de grote Rode Elementaal, Baäl, de voodoo-master, de heksenvervolger, de slavenverkoper, die toch denkt dat hij Heerser en MatrixMeester over deze schepping is op basis van zijn eigen propaganda, manipulatie en desinformatie.

WERKEN AAN DE ZIEL DOOR DE PROFEET MANI

Het is voor mij (ook voor jou?) aantrekkelijker om in een universele Schepper te investeren, die op Zelfliefde functioneert, op Zijn met een hoofdletter. De OerScheppende Sophia, die godinnelijke Wijsheid, heeft inderdaad ALLES gecreëerd, Jezus en tegelijkertijd de Demiurg. Die laatste heeft ons overigens onder veel andere namen geprobeerd bang te maken: Satan, Duivel, Lucifer, Archonten enzovoorts. De mens als medescheppend wezen heeft gelukkig diverse bewustzijnsverruimende mogelijkheden. Daar is echter wel veel zelfonderzoek en bronnenonderzoek voor nodig.

Ik haal dan maar liever het Manicheesche Christendom aan, waar de profeet Mani uitlegt hoe God Zijn dierbaarste ‘Tronen’ (aartsengelen) vraagt om hem niet langer te aanbidden, zodat er verdichting in de stof en dualiteit kan ontstaan. ‘Ter leringh ende Vermaek’ zal ik maar zeggen.

Meer opties voor frequentieverhoging zijn altijd welkom bij onze leergierige mens. Of we uiteindelijk na 40 of 100 incarnaties op aarde Verlicht worden, maakt echt niet meer uit. Dacht ik zo.

 BIJGELOOF?

Mijn vriendin P. biedt al jaren een onzichtbare kabouter een aardige huisvesting in haar tuin, die daardoor floreert als geen andere in de buurt. In het licht van haar nadere verhuizing vroeg zij hardop de kabouter om contact. Plots voelde ze een gigantische groene aanwezigheid, die telepathisch met haar communiceerde: “Ik groei ook op ervaringen. Ik was klein en nu groot. Ik ga met je mee naar je nieuwe huis.”
Serieus nemen? Natuurlijk. De mondiale mythologie staat vol met zulke folklore. Mensen leefden ooit dichter op de natuur en deden allerlei paranormale waarnemingen die in wonderlijke verhalen werden doorverteld. Doe maar zelf hier onderzoek. Negeren of beledigen van trollen en kobolden bekomt de scepticus doorgaans niet goed.

BOSGEEST

Ik herinner me het verhaal van de bosbewoner die een vriendschap had aangeknoopt met een bosgeest. Met de jaren voelde hij echter hoe de geest hem steeds verder overschaduwde. Daarom vroeg hij zijn ongewone vriend wat hem het meest kon irriteren. “Bloed,” bekende zijn ‘kennis’ en met nog meer nadruk: “Rood, da’s veel te veel vuur.” De bosgeest vroeg op zijn beurt zijn slimme kennis natuurlijk ook naar diens grootste angst. “Goud en zilver, ik kan niet tegen die krachten,” mompelde quasi-ongerust de man. De volgende dag slachtte de bosbewoner zijn varken, doopte zichzelf onder in het bloed en smeerde zijn hele huis er mee in. De geest die op zijn dagelijkse visite langs kwam, schreeuwde moord en brand en beloofde het leven van zijn voormalige vriend totaal te vergallen. Diens huis zakte de volgende dag in, bezweken onder goud en zilver.
Oud en rijk, dat is een heftig noodlot. Vooral leven met een veel jongere vriendin is dan vreselijk. Niet eens aan beginnen, zou je zeggen. Maar ja, kijk eens hieronder!

Nazi-kunst: heerlijk! Julius Ussy Engelhard, ‘Bad im Bergsee’ (1944)

VON DREIEN: PROGRAMMERING TRANSFORMEREN

Citaten uit haar boek Bewustzijn schept vrede, een verslag van haar lezingen in 2018 en 2019. N.B.: “We hebben het dieptepunt nog niet bereikt,” zegt ze dan. Maar ook: “Inmiddels heeft de kwantumsprong toch plaatsgevonden.”

Christina: “Verouderde, niet langer relevante programma’s kunnen door inzicht worden opgeruimd, of door een reactivatie erkennen en dan transformeren. Dat kan ook door simpelweg overschrijven met een beter geloofssysteem. Vooral beloften, geloften en eten vormen een probleem met name als ze gekoppeld zitten aan altijd, nooit of voor eeuwig. Betrokkenen zullen daar samen een oplossing moeten vinden.
Ook programmering vanuit onze voorouderlijke lijn veroorzaakt blokkades in onze chakra’s. Of je je ziel zuivert vanuit eerst je bovenste of juist je onderste chakra’s maakt niet uit. We hebben ze allemaal nodig.”

ONLICHT

“De oplossing van een probleem ligt altijd op een hogere frequentie dan die van het probleem zelf. Ook het onlicht verdient ook steeds een kans om zich op het Goddelijke te richten. Geloof kan bergen verzetten. Richt je aandacht en je overtuiging, dan zullen al je bewuste en onbewuste blokkades die ermee verband houden, worden weggenomen.”

“Je liefde uitstralen lukt het best als je gewoon bent wat je bent. Waar geen liefde is, is die het hardst nodig. Kinderen lachen veel vaker dan volwassenen. Maak je geen zorgen over het verhogen van je trilling. De kunst is om zonder weerstand mee te gaan met de actuele stroom van leerprocessen. Daardoor verhoog je je trilling. Als iets eenvoudig en gemakkelijk is, snel werkt en niets kost, dan is daar niks mis mee. Stressen is een achterhaalde manier van denken.”

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2025, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van een van onze sponsors, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand.

* Healing Garden Winterdream, 26-28 januari, Park Eigen Wijze, Schoterpad 1, Bant:  workshops, meditatie en muziek. Ook Familie Opstellingen met PdH.

* Jouw complete visuele online identiteit. Logo, kleuren, typografie, strategie, website en media-uitingenAanzet Creatives: online succes met elk budget.

* Mankind is een nieuw platform voor coaches, healers, events en retreats, schitterend ingericht voor ‘zoekers’. Aanmelden nu met korting!

* Toch maar een beetje Bitcoins kopen? Dit is de link die ik vertrouw. In dagen van crisis en uitgefaseerde cash lijkt dit al een tijdje heel slim.

* In 2014 stond mijn liedje Windekind (gezongen door mijn muzikale makker Sambodhi) twee keer bij de YouTube weekfavorieten. Van onze CD Schone Lakens bleek WEES JIJ JEZELF BIJ MIJ (smerig schijnheilig pleidooi voor monogamie) even populair. Je krijgt het hele bestand gratis van mij op MP3, als je me mailt op info@peterdenharing.nl. Saai is het nooit.

* Beter: 11 dagen spirituele herfstvakantie in Griekenland, bij Delphi, vlakbij Athene. Opstellingen en trancewerk met PdH, ook geldworkshops, 24/10 tot 3/11: € 1850, vlucht € 250. Mail Melina!

ROOFKAPITALISME

Traditioneel wantrouwt elk klein land de roofzucht van de Amerikanen, hun fakedollar en pedofiele beschavingscrisis. Hun muziek- en filmbusiness heeft van criminele smeerlappen naadloos nieuwe helden gemaakt. De VS heeft bovendien nooit meer af te betalen schulden aan de hele wereld! Bijna elke militaire inval of geheime dienst operatie heeft tot regimewisselingen geleid ten bate van lokale ondemocratische schoften. Maar eerlijk nieuws daarover bestaat niet meer.
De mondiale ®overheid (aangestuurd door VN en WEF) heeft helaas de vrije meningsuiting krachtig de nek omgedraaid. Je eigen zogenaamde virusscanner verbiedt plots jou de toegang tot ‘verkeerde’ websites. Bekijk deze Matrix-scene nog eens! Omkering is het motto! De media gaan mij als ouwe PSP-er straks rustig complotdenkende, antisemitische sympatisant van extreem-radicaal-rechts noemen!
Het mooie is: WE ZIJN ER NOG STEEDS ALS SCHEPPENDE BEWUSTZIJNTJES! “Wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.” (Mattheüs 24:12). Nog scherper: hier de ijzersterke nieuwjaarstoespraak van Aartsbisschop Vigano.

Trouwens, als je daklozen ineens € 8.000 geeft, creëert het gros een stabiele vorm van leven. Alles had heus nog veel erger kunnen zijn!

 BASISSCHOOLMOP

De vrouw van de meester heeft iets gelezen over hooggevoeligheid. “Zulke kids zijn veel te veel bezig met wat een ander voelt en met medelijden.”
De meester zegt dat hij het begrijpt en dat hij zal onderzoeken hoe het zelfbeeld van de kinderen in zijn klas er uit ziet. Op maandagmorgen beveelt hij dus het grut: “Wie dom is, gaat nu naast zijn stoel staan.”
Na een minuut doodse stilte gaat Jantje met een zucht staan. De meester vraagt: “Denk je echt dat je dom bent?” Zegt Jantje: “Nee, meester, maar ik vind het zo zielig dat u de enige bent die naast zijn stoel staat!”

OMBOUWEN ONDER DE 18 MOEST NIET MOGEN.

Veel gedeprimeerde tieners willen kost wat kost verandering. Dope, vapen, porno, gokken en gaming voldoen niet meer. Check effe mijn domino orakel om te zien of jouw zelfmoordgedachten toekomst hebben.

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.510 lezers, ontvangen door 1782 abonnees via de website en door 3.911 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz.
Den Haring is lid van de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *