Luister naar dit Artikel

Listen to this article

De westerse wereld heeft het klassieke liberalisme verlaten ten gunste van een nieuwe versie die wordt gedefinieerd door de heerschappij van minderheden en het wake-isme, legde de Russische filosoof uit.


Steun World Unity: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het steeds groeiende anti-Russische sentiment in het Westen komt voort uit het feit dat Rusland vasthoudt aan traditionele waarden die westerse ‘progressieven’ proberen te vernietigen, zei filosoof en politiek commentator Aleksandr Dugin in een interview met journalist Tucker Carlson dat werd geplaatst op de laatstgenoemde YouTube-kanaal op maandag.

Tijdens het interview zette Doegin zijn kijk op de hedendaagse westerse wereld uiteen en wat hij ziet als de historische oorsprong van de huidige ideologie ervan. Hij legde uit dat het Westen zich heeft ontwikkeld van het ‘klassieke liberalisme’ – dat individuele vrijheid en democratie beleden als de heerschappij van de meerderheid – naar een ‘nieuw liberalisme’ dat wordt gedefinieerd door de heerschappij van minderheden en het wake-isme. In plaats van de vrijheid van het individu te benadrukken, schrijft de nieuwe incarnatie van het liberalisme het vasthouden aan bepaalde progressieve waarden voor die volledig in strijd zijn met traditionele waarden en probeert deze in feite af te schaffen.

Carlson vroeg Dugin waarom veel westerlingen, zelfs degenen die voorheen de Sovjet-Unie steunden, zich tegen Rusland keerden toen president Vladimir Poetin begin jaren 2000 aan de macht kwam en russofobe ideeën begonnen te verkondigen. De filosoof zei dat “Poetin een traditionele leider is” die traditionele waarden verdedigt, die in strijd zijn met de waarden die momenteel in het Westen in zwang zijn.

“Toen Poetin aan de macht kwam, begon hij vanaf het allereerste begin Rusland aan de mondiale invloed te onttrekken. Hij begon de mondiale progressieve agenda tegen te spreken… probeerde met succes traditionele waarden te herstellen – soevereiniteit van de staat, christendom, traditionele waarden. familie”, zei hij, en legde uit dat westerse progressieven deze ontwikkelingen zagen als in strijd met hun waarden.
Deze haat is niet iets terloops… het is metafysisch. Als het je hoofdtaak en voornaamste doel is om traditionele waarden te vernietigen – traditioneel gezin, traditionele staat, traditionele relaties, traditionele overtuigingen – en iemand met een kernwapen… staat sterk in het verdedigen van traditionele waarden die je gaat afschaffen – daar hebben ze een basis voor deze Russofobie en haat jegens Poetin.
In 2022 kwam Dugins dochter Darya om het leven bij een autobomaanslag in Moskou, waarvan de Russische autoriteiten beweren dat deze was georkestreerd door Oekraïense agenten, een versie die ook door de Amerikaanse regering wordt verkondigd. Darya, zelf journalist en politiek activiste, was een uitgesproken voorstander van de Russische militaire operatie tegen Kiev.

Het russofobe sentiment is exponentieel gegroeid in het licht van het conflict tussen Rusland en Oekraïne, waarvan het Westen in 2022 de schuld volledig aan Rusland heeft toegeschreven. De NAVO heeft Rusland bestempeld als de “meest significante en directe bedreiging” voor de vrede en veiligheid van haar leden, en veel westerse leiders hebben beweerd dat Moskou Europa zou aanvallen als het de overwinning in Oekraïne veiligstelt.

Rusland heeft herhaaldelijk gezegd dat het dergelijke plannen niet heeft, waarbij Poetin dergelijke beweringen vorige maand als ‘onzin’ heeft afgedaan. Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov noemde dergelijke ideeën vorige week ‘horrorverhalen’ die verzonnen waren om de aandacht af te leiden van de binnenlandse problemen in het Westen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *