*

Mysteries rond de instorting

van de Baltimore Bridge..!

2024 © WantToKnow.nl/be

Je kent het verhaal over het mega-ongeluk, inzake het instorten van de Key Bridge in Baltimore, nadat deze werd geraakt door een groot containerschip in de vroege ochtenduren van 26 maart jl. Om 01:27 uur stortte de brug, die over de Patapsco-rivier loopt, als een kaartenhuis in elkaar, nadat een containerschip een ‘MAYDAY’ (SOS) had afgegeven, toen het met een snelheid van 6 knopen (10 km/u) voer. Rapporten geven aan dat het schip zijn vermogen verloor, voordat het in botsing kwam met een deel van de steunpilaren van de brug.

Het schip, genaamd ‘DALI’, is een bijna 300 meter lang containervrachtschip, dat ca. een half uur daarvoor was vertrokken, onderweg naar Colombo, Sri Lanka. De hoofdpijler van de brug werd geraakt, met het instorten van de hele brug als gevolg. Alle bemanningsleden waren veilig. De ‘Baltimore Sun’-website meldde:

“Toen het schip midden in de nacht tegen de brug botste, veroorzaakte dat een lawaai dat aan land te horen was en het wierp een essentiële verkeersader in het midden van de Atlantische Oceaan onmiddellijk in het ijskoude water. Verschillende auto’s werden in de Patapsco River gegooid en vanaf dinsdag 11 uur ’s ochtends waren de autoriteiten op zoek naar zes bouwvakkers die gaten in de brug aan het repareren waren.

Twee anderen werden gered – één werd korte tijd in het ziekenhuis opgenomen en een andere weigerde naar het ziekenhuis te gaan. Uitgebreide reddingswerkzaamheden waren aan de gang. Na het incident is de noodtoestand uitgeroepen door zowel burgemeester Brandon Scott als gouverneur Wes Moore.”

[embedded content]

Voertuigen uren voor de botsing ontdekt in het water?
Voor de botsing meldde de bemanning van het containerschip aan de autoriteiten dat er een stroomstoring was opgetreden aan boord van het schip. Door de ‘MAYDAY’-waarschuwing kon de politie van de Maryland Transportation Authority op de snelweg erboven veel auto’s tegenhouden om de brug op te rijden, slechts enkele momenten voor de ramp..! Gouverneur Moore tijdens een ochtendnieuwsconferentie:

“Deze mensen zijn helden; ze hebben vannacht levens gered.”

Volgens officiële bronnen zijn er op dit moment officieel geen aanwijzingen, dat de deze heftige botsing een terroristische aanslag was. Gouverneur Moore beloofde, in samenspraak met het Witte Huis, dat de brug herbouwd zal worden, maar dat het nog te vroeg is om aan te kondigen hoeveel het zal kosten of hoe lang het zal duren. President Biden gaf daarvoor in een toespraak aan, dat  de federale overheid (de VS-belastingbetalers) zal betalen voor een nieuwe brug:

“Ik verwacht dat het Congres mijn inspanningen zal steunen,; dit gaat tijd kosten, maar de inwoners van Baltimore kunnen erop rekenen, dat we ons er volledig voor zullen inzetten totdat de haven heropend is en de brug herbouwd is.”

[embedded content]

Vreemd..!?
Vreemd genoeg zei James Wallace, Brandweer Chief in Baltimore, slechts een paar uur voor de botsing, dat lokale autoriteiten de aanwezigheid van voertuigen in het water hadden gedetecteerd met behulp van sonartechnologie. Het water in dat gebied is ongeveer 15 meter diep. In een briefingrapport van de kustwacht staat over het verlies van vermogen dat “een havenloods en assistent aan boord waren en melding maakten van stroomproblemen, meerdere alarmen op de brug en verlies van aandrijving voorafgaand aan het incident”.

Burgemeester Scott voegde tijdens een persconferentie hieraan toe: “Dit is een tragedie die je je nooit kunt voorstellen … Het leek wel een actiefilm”. De Key Bridge was een grote brug, 1,6 mijl lang en een belangrijk deel van de Interstate 695. De brug vervoerde meer dan 12,4 miljoen commerciële en passagiersvoertuigen in 2023, of ongeveer 34.000 voertuigen per dag.

Source: wanttoknow.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *