President Biden spreekt over zijn economisch plan Bidenomics in Superior, Wisconsin
SUPERIOR, WISCONSIN - 25 JANUARI: Gouverneur Tony Evers van Wisconsin spreekt over de financiering van de I-535 Blatnik Bridge voorafgaand aan een bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden in de Earth Rider Brewery op 25 januari 2024 in Superior, Wisconsin. Biden ging in op zijn economische agenda en recente federale financiering voor infrastructuurprojecten. (Foto door Stephen Maturen/Getty Images)
Gouverneur Tony Evers van Wisconsin spreekt over de financiering van de I-535 Blatnik Bridge voor een bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden bij Earth Rider Brewery op 25 januari 2024 in Superior, Wisconsin. (Foto door Stephen Maturen/Getty Images)

OAN’s Abril Elfi
11:25 AM – dinsdag 2 april 2024

Gouverneur Tony Evers van Wisconsin heeft zijn veto uitgesproken over een voorstel om transgenderatleten te verbieden in middelbare schoolsporten.

Advertentie

Dinsdag verwierp Evers (D-Wis.) het voorstel om studenten met een transgender-achtergrond te verbieden om deel te nemen aan sportteams die overeenkomen met hun genderidentiteit. 

Evers verklaarde dat de door de Republikeinen geleide wetgeving “haatdragend en discriminerend” is en deel uitmaakt van een bredere aanval op transgenderrechten in het hele land.

“Ik spreek mijn veto uit over dit wetsvoorstel in zijn geheel omdat ik bezwaar maak tegen het codificeren van discriminatie in de staatswet,” schreef Evers.

“Ik denk dat dit wetsvoorstel niet in overeenstemming is met onze waarden in Wisconsin. We verwachten van onze kinderen dat ze elkaar met vriendelijkheid, respect, empathie en mededogen behandelen, en we zouden van volwassenen mogen verwachten dat ze het goede voorbeeld geven”, vervolgt Evers. “Ik dring er bij de Republikeinse meerderheid op aan om dit te doen terwijl ze de schadelijke gevolgen van haar inspanningen en acties voor onze kinderen volledig in overweging neemt voordat ze in de toekomst soortgelijke wetgeving introduceert.”

Het wetsvoorstel zou openbare en privéscholen in Wisconsin verplichten te bepalen of een student in aanmerking komt voor interscholastische, intramurale en clubsporten op basis van het geslacht dat hem is toegewezen bij de geboorte in plaats van op basis van geslachtsidentiteit. Evers had eerder beloofd zijn veto over het wetsvoorstel uit te spreken.

Democraten in de wetgevende macht van de staat beweerden dat het voorstel een aanval is op een toch al kwetsbare bevolkingsgroep, terwijl Republikeinen tegenwerpen dat het noodzakelijk is om eerlijke competitie in vrouwensporten te behouden.

Het wetsvoorstel werd in oktober goedgekeurd door de volksvertegenwoordiging met een partijlijn van 63 tegen 35 stemmen.

De Senaat stemde vorige maand met 21-11 voor het doorsturen van de maatregel naar Evers. De tweederde meerderheid die nodig is om een veto op te heffen is in beide kamers afwezig

Het wetsvoorstel negeert een beleid van de Wisconsin Interscholastic Athletic Association dat de geschiktheid van transgender middelbare scholieren in de staat sinds 2015 regelt, volgens de vetobrief van Evers. Dat beleid vereist dat transgender vrouwen en meisjes ten minste een volledig jaar hormoontherapie moeten ondergaan voordat ze mogen deelnemen aan vrouwelijke sportteams en is gebaseerd op NCAA-richtlijnen.

Hij schreef ook dat het wetsvoorstel in strijd was met de federale wetgeving vanwege de discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit.

“Staten in het hele land kunnen plaats maken voor radicaal beleid dat gericht is tegen LGBTQ-personen en -gezinnen en een bedreiging vormt voor het dagelijks leven van LGBTQ-personen en hun vermogen om veilig, gewaardeerd, ondersteund en welkom te zijn omdat ze zijn wie ze zijn”, schreef Evers in zijn vetoboodschap. “Zolang ik gouverneur van deze geweldige staat ben, zal Wisconsin daar niet bij horen.”

Onder de door de regering Biden voorgestelde herzieningen van historische burgerrechtenwetgeving zouden staten transgender-studenten niet kunnen verbieden.

Volgens rapporten hebben ten minste 24 andere staten wetten aangenomen die transgender atleten verbieden om deel te nemen aan schoolsportteams die overeenkomen met hun genderidentiteit. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *