Shakira woont de “Las Mujeres Ya No Lloran” album release party bij in Hard Rock Live at Seminole Hard Rock Hotel &amp Casino Hollywood op 21 maart 2024 in Hollywood, Florida. (Foto door Mireya Acierto/Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
11:09 AM – dinsdag 2 april 2024

Shakira, een Colombiaanse zangeres en liedjesschrijfster die beroemd is vanwege het hitnummer “Hips Don’t Lie” uit 2005, bekritiseerde de Barbie-film van regisseur Greta Gerwig. Ze beweerde dat haar zoons de film “absoluut haatten” en dat ze de film extreem “emasculerend” vonden.”

Advertentie

“Ik voed twee jongens op,” vertelde Shakira onlangs in een artikel aan Allure Magazine . “Ik wil dat ze zich ook krachtig voelen [met] respect voor vrouwen. Ik hou van popcultuur als het probeert vrouwen te empoweren zonder mannen te beroven van hun mogelijkheid om man te zijn, om ook te beschermen en te zorgen.” 

De zangeres zei verder dat ze gelooft in “vrouwen alle tools geven en het vertrouwen dat (ze) het allemaal kunnen doen,” zonder “iemands vrouwelijkheid te verliezen. 

“Ik geloof erin vrouwen alle tools te geven en het vertrouwen dat we het allemaal kunnen zonder onze essentie te verliezen, zonder onze vrouwelijkheid te verliezen. Ik denk dat mannen een doel hebben in de maatschappij en vrouwen hebben ook een ander doel. We vullen elkaar aan en die aanvulling mag niet verloren gaan.”

“Het is niet omdat een vrouw alles kan, dat ze dat ook moet doen,” voegde de zangeres eraan toe. “Waarom de last niet delen met mensen die het verdienen om het te dragen, die de plicht hebben om het ook te dragen?”

De manier waarop sommige mannelijke personages in de Barbie-film worden geportretteerd, heeft zowel veel lof van sommigen als harde kritiek van anderen gekregen. Ondertussen hebben filmcritici uit Hollywood de film geprezen als een “meesterproef over feminisme” en als een prachtige “takedown van giftige mannelijkheid.”

Veel Amerikaanse filmbezoekers waren echter niet zo lovend over de “feministische agenda” van de film Daarnaast beweerde een groot aantal online gebruikers dat de film schadelijke politieke boodschappen promootte.

“De nieuwe BARBIE-film vergeet zijn kernpubliek van gezinnen en kinderen terwijl hij zich richt op nostalgische volwassenen en lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgenderpersonageverhalen pusht,” stelde een filmrecensiesite, Movieguide. “Bovendien was de film slecht gemaakt met meerdere premissen, waardoor zelfs de meest die-hard fans afhaakten.” 

Andere politici reageerden ook en veroordeelden in het bijzonder een “Barbie”-scène waarin een wereldkaart werd afgebeeld.

“Het is misschien gewoon een Barbiekaart in een Barbiewereld, maar het feit dat een cartooneske, met krijtjes gekrabbelde kaart de onwettige territoriale aanspraken [van China] lijkt uit te beelden, illustreert de druk die Hollywood uitoefent om de censors van de CCP tevreden te stellen,” vertelde Rep. Mike Gallagher (R-Wis.), voorzitter van de selecte commissie voor China van het Huis, aan Fox News Digital.

“Dit is weer een schandelijk voorbeeld van Hollywood die in de zak van communistisch China zit,” zei Rep. Mike Waltz (R-Fla). “Het ondermijnt niet alleen onze nationale veiligheid, maar onthult ook de schaamteloze hypocrisie van de filmindustrie op het gebied van sociale rechtvaardigheid en mensenrechten.” 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *