Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!

Vorige week keurde het Amerikaanse parlement een hulppakket voor Oekraïne ter waarde van 61 miljard dollar goed. Nog eens 61 miljard naar Oekraïne dus. Maar wat gebeurt er precies met al dat geld?

De Ierse journalist en commentator Chay Bowes zocht het uit. Het zit anders dan de krantenkoppen ons willen doen geloven.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/waarom-het-nieuwe-hulppakket-voor-oekraine-een-gigantische-ponzi-fraude-is-1.png

Het leeuwendeel van het geld komt niet in de buurt van de frontlinie terecht. Zo’n 50 miljard wordt gebruikt voor investeringen in defensie. Wat gebeurt er met de overige 10 miljard dollar? Niemand lijkt daar iets over te weten.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Het meeste geld zal Oekraïne niet bereiken

Woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova wees erop dat een kwart van de bijna 61 miljard dollar zal worden gebruikt voor hulp aan Oekraïne. Het meeste geld blijft in de Verenigde Staten, zei ze.

De Amerikaanse minister van Defensie Austin zei dat ongeveer 50 miljard dollar rechtstreeks zal worden geïnvesteerd in de Amerikaanse defensie-industrie. Hij voegde toe dat het ‘hulppakket’ banen in 30 staten zal creëren.

Het meeste geld zal Oekraïne dus niet bereiken, maar komt vooral het Amerikaanse militair-industrieel complex ten goede.

Gigantische Ponzi-fraude

Vergeet niet dat de VS al meer dan 100 miljard aan belastinggeld in het falende Oekraïense project hebben gestopt.

Ondertussen weigert president Zelensky verkiezingen uit te schrijven, terwijl zijn termijn volgende maand afloopt. Dat maakt hem een dictator, stelt Bowes.

Het hulppakket van 61 miljard is een gigantische Ponzi-fraude, concludeert hij. Het maakt de Oekraïense en Amerikaanse elites rijker, terwijl gewone Oekraïners blijven sterven in de loopgraven.

Het is overigens nog maar de vraag of Oekraïne daadwerkelijk iets heeft aan de Amerikaanse hulp. Zo heeft het Oekraïense leger inmiddels de Amerikaanse Abrams-tanks teruggetrokken van het slagveld. Ze blijken te gevoelig voor Russische aanvallen met drones.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7
13
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *