In de nieuwste aflevering van journalistieke malversatie bewijst het NRC weer eens haar meesterschap in het kunstig omzeilen van de harde waarheden. In een recent artikel over de golf van plofkraken die Duitsland teistert, waarvan de sporen verrassend vaak terugleiden naar de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Overvecht, slaagt de NRC erin een waar huzarenstukje op te voeren: een complete analyse zonder ook maar één keer de achtergrond van de daders te benoemen. Het is inderdaad een knappe staaltje van het negeren van de olifant in de kamer.

Deze wijken zijn helaas berucht om hun criminaliteitscijfers en in het bijzonder, zoals nu blijkt, om een ‘plofkraakschool’ waar jonge mannen worden opgeleid om tienduizenden euro’s uit geldautomaten in Duitsland te roven. En hoewel iedereen die de situatie kent wel kan raden naar de etnische achtergrond van deze jonge heren, weigert NRC pertinent om deze essentiële informatie te delen met haar lezers. Het resultaat? Een verhaal dat zo hol klinkt als een lege kluis.

Het is deze angst om de feiten volledig en onverschrokken te presenteren die de Nederlandse journalistiek ondermijnt. Het NRC wil de realiteit van etnisch-specifieke criminaliteit niet onder ogen zien, waarschijnlijk uit een misplaatst gevoel van politieke correctheid of angst voor het label ‘racistisch’. Maar journalistiek hoort te draaien om onpartijdige waarheidsvinding, niet om het beschermen van gevoeligheden.

Door niet de volledige context van deze plofkraakgolf te benoemen, doet de NRC niet alleen haar lezers, maar de gehele samenleving een dienst te kort. Discussies over integratieproblemen, gemeenschapsveiligheid, en preventief beleid blijven hierdoor oppervlakkig en ineffectief. Het niet benoemen van specifieke problemen binnen bepaalde gemeenschappen helpt ons niet vooruit; het houdt ons juist tegen.

voor te betalen.(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het is tijd dat we afstappen van de pathologische ‘inclusiviteit’ die bepaalde media tentoonspreiden en overgaan op een discours dat is gestoeld op rationele principes en echte ervaringen. Alleen zo kunnen we problemen daadwerkelijk aanpakken en voorkomen dat ze in de toekomst opnieuw onze kop opsteken. NRC en haar gelijken zouden hier nota van moeten nemen. Durf te benoemen, durf te discussiëren, en durf de realiteit onder ogen te zien. Het is de enige manier om onze samenleving veiliger en rechtvaardiger te maken. Natuurlijk weten wij allemaal dat de daders Marokkanen waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *