Allen Weisselberg, een voormalig topman in het vastgoedimperium van Donald Trump, komt aan bij de rechtbank in New York op woensdag 10 april 2024. 10, 2024. Weisselberg zal worden veroordeeld voor liegen onder ede in de civiele fraudezaak van de ex-president in New York. (AP Photo/Yuki Iwamura)
Allen Weisselberg, een voormalig topman in het vastgoedimperium van Donald Trump, arriveert bij de rechtbank in New York op woensdag 10 april 2024. 10, 2024. Weisselberg zal worden veroordeeld voor liegen onder ede in de civiele fraudezaak van de ex-president in New York. (AP Photo/Yuki Iwamura)

OAN’s James Meyers
8:30 AM -Woensdag 10 april 2024

De voormalige financieel directeur van de Trump Organization, Allen Weisselberg, is veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf nadat hij had toegegeven dat hij had gelogen tijdens het civiele fraudeproces van de voormalige president in New York. 

Advertentie

De 76-jarige Weisselberg verscheen woensdagochtend in het Strafhof van Manhattan voor een twee minuten durende strafzitting voor rechter Laurie Peterson. 

De man die Donald Trump hielp met zijn financiën legde geen verklaring af in de rechtszaal, terwijl hij werd geboeid en weggeleid van de zitting door gerechtsbeambten. 

Het Manhattan District Attorney’s Office verklaarde dat de voormalige CFO van Trump heeft toegegeven aan aanklagers dat hij heeft gelogen tegen procureur-generaal Letitia James (D-N.Y.) en haar onderzoekers tijdens een depositie op 12 mei 2023 en in de getuigenbank tijdens de civiele fraudezaak van Trump op 10 oktober. 

Hij werd ook beschuldigd door Manhattan District Attorney Alvin Bragg’s (D-N.Y.) kantoor van vermeend liegen toen hij in juli 2020 zei dat hij te weten was gekomen dat Trump’s appartement in Manhattan overgewaardeerd was. Volgens de beschuldigingen van de aanklager wist Weisselberg voordat hij getuigde dat het appartement van Trump overgewaardeerd was. 

De veroordeling komt nadat de voormalige CFO afgelopen januari werd veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf voor zijn rol in een afzonderlijke belastingfraude bij het vastgoedbedrijf van de voormalige president gedurende 15 jaar. 

Terwijl wordt verwacht dat de 45e president in de rechtbank verschijnt voor het begin van de 34 aanklachten tellende rechtszaak in Manhattan die is aangespannen door Bragg. Trump heeft gepleit onschuldig te zijn aan de aanklachten en heeft beweerd dat het een “heksenjacht” is, opgezet door president Joe Biden en zijn Democratische bondgenoten. 

Het is ook onduidelijk of Weisselberg’s pleidooi deal met Bragg’s kantoor invloed zal hebben op Trump’s “hush money” rechtszaak, die gepland staat te beginnen op 15 april. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *