Foto: Pexels/Sarah Chai

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Oud-advocaat Carine Knapen woont in een gemeente met een zeer hoge vaccinatiegraad. Vorige week vertelde één van de huisartsen in haar gemeente met een diepe zucht dat er sinds 2021 in de gemeente veel vruchtbaarheidsproblemen zijn en veel stellen geen kinderen (meer) kunnen krijgen.

De problemen doen zich alleen voor bij gevaccineerde stellen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/veel-geprikte-stellen-kunnen-geen-kinderen-meer-krijgen-artsen-verklaren-hardop-dat-het-een-regelrechte-ramp-is-1.png

Knapen kon het niet loslaten en had eerder al berichten gelezen over een schrikbarende stijging van het aantal miskramen, doodgeboortes, overlijdens van neonatalen en onvruchtbaarheid. “Maar als het probleem letterlijk in je eigen achtertuin zit, is het toch wel wat anders,” schrijft ze op X.

Overal hetzelfde verhaal

Ze besloot een aantal bevriende artsen te bellen en te vragen hoe het bij hen zit. Overal hetzelfde verhaal. “Sommigen gaven het slechts schoorvoetend toe, anderen verklaarden hardop dat het een regelrechte ramp is.”

De ex-advocaat dook ook in de cijfers en stuitte op een aanzienlijke daling: 110.403 geboortes in 2023 tegenover 117.103 geboortes in 2019 en 127.297 geboortes in 2010.

Bijzonder weinig

Daar komt bij dat vrouwen met een allochtone achtergrond de helft van de geboortes voor hun rekening nemen. Dus amper 55.000 kinderen zijn in 2023 geboren uit een moeder met Belgische nationaliteit, aldus Knapen. “Dat is bijzonder weinig.”

Ze roept Nederlandse en Belgische artsen op om naar buiten te treden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8
26
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *