De basisformule – waarbij gebruikers films en series op één scherm tegelijk kunnen bekijken – stijgt met 1 euro, van 8,99 naar 9,99 euro per maand. Wie op twee schermen tegelijk wil kunnen kijken, telt daar voortaan maandelijks 14,99 in plaats van 13,49 euro voor neer. Het duurste abonnement – tot vier schermen tegelijk – kent de grootste prijsverhoging, met 2 euro tot 19,99 euro per maand. De prijs om een extra huishouden toe te voegen aan een account blijft ongewijzigd op 3,99 euro.

In tegenstelling tot in sommige buurlanden voert Netflix in België dus (nog) geen goedkoper basisabonnement met reclame in. Onder meer in Duitsland en Frankrijk is zo’n formule wel al beschikbaar, voor respectievelijk 4,99 euro en 5,99 euro per maand.

Duurder dan in buurlanden

Vergeleken met onze buurlanden zijn de Belgische prijzen vaak hoger. In Nederland zijn alle formules momenteel 1 euro goedkoper dan hier, en ook in Duitsland en Frankrijk betalen gebruikers minder voor de standaardformule. Het premiumabonnement is in die laatste twee landen even duur als bij ons.

In België is Prime Video (tot drie schermen tegelijk) momenteel veruit de goedkoopste streamingdienst. Een abonnement is inbegrepen in het Prime-lidmaatschap van Amazon, dat in België 2,99 euro per maand kost.

Klanten van Apple TV+ betalen maandelijks 9,99 euro (zes schermen), die van Disney+ 10,99 euro (vier schermen). Streamz, de streamingdienst van Telenet en DPG Media, kost 12,95 euro per maand (twee schermen), al is er ook een goedkoper abonnement met reclame voor maandelijks 7,95 euro (één scherm).

HBO Max

In juli komt bovendien een nieuwe kaper op de kust van het Belgische streaminglandschap: HBO Max. Het standaardabonnement van het Amerikaans streamingplatform (twee schermen) zal 9,99 euro per maand kosten, terwijl er een goedkopere formule van 5,99 euro is met reclame. Het premiumaanbod (vier schermen) zal 13,99 euro per maand kosten. Er is ook een optioneel sportpakket voor maandelijks 5 euro extra.

© NurPhoto via Getty Images

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *