Fusiespeculatie woekert binnen Amerikaanse luchtvaartsector
WASHINGTON - 16 augustus: Een vliegtuig van United Airlines passeert een vliegtuig van Continental Airlines terwijl het taxiet om op te stijgen van de startbaan van Ronald Reagan National Airport 16 augustus 2006 in Washington, DC. (Foto door Alex Wong/Getty Images)
Fusiespeculatie woedt binnen Amerikaanse luchtvaartsector
WASHINGTON – 16 augustus: Een vliegtuig van United Airlines passeert een vliegtuig van Continental Airlines terwijl het taxiet om op te stijgen van de startbaan van Ronald Reagan National Airport 16 augustus 2006 in Washington, DC. (Foto door Alex Wong/Getty Images)

OAN’s Abril Elfi
12:23 PM – maandag 1 april 2024

United Airlines vraagt hun piloten om in de maand mei onbetaald verlof op te nemen vanwege een tekort aan nieuwe Boeing-vliegtuigen.

Advertentie

Op maandag zei Leslie Scott, woordvoerder van United, dat het aanbod vrijwillig is om het personeelsoverschot te verminderen.

“Als gevolg van de recente vertragingen in de leveringen van Boeings, zijn onze voorspelde vlieguren verminderd en bieden we onze piloten voor de maand mei vrijwillige programma’s aan om overtollig personeel te verminderen,” zei Scott.

Het United chapter van de Air Line Pilots Association zei dat het verwacht dat United meer vrije tijd zal aanbieden “voor de zomer biedingsperiodes en mogelijk in de herfst.”

“Als gevolg van recente wijzigingen in onze Boeing-leveringen, zijn de resterende 2024 voorspelde blokuren voor United aanzienlijk verminderd,” zei de United-afdeling van de Air Line Pilots Association, de pilotenvakbond, vrijdag in een bericht aan leden. “Hoewel de leveringsproblemen onze 787- en 737-vloten betreffen, zal de impact ook andere vloten treffen.”

De luchtvaartmaatschappij verwacht de Boeing-vliegtuigen niet op tijd te ontvangen.

Een maand geleden zei United ook dat het verwachtte slechts 88 vliegtuigen dit jaar en 64 in 2025 te ontvangen, ondanks dat het contractueel recht heeft op 191 vliegtuigen dit jaar en 127 volgend jaar.

Dankzij het feit dat haar Max 9 vliegtuig drie weken aan de grond werd gehouden voor inspecties na de klap op het Alaska vliegtuig, had United eerder verklaard dat het verwachtte geld te verliezen in het eerste kwartaal. 

Op 16 aprilth zal de luchtvaartmaatschappij uit Chicago naar verwachting haar financiële resultaten bekendmaken.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *