Aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill is een belangrijke herverdeling van fondsen het campuslandschap aan het veranderen. De Board of Trustees heeft unaniem besloten om 2,3 miljoen dollar over te hevelen van programma’s voor diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) naar versterking van de openbare veiligheid en de capaciteiten van de campuspolitie. Deze beslissing volgt op recente anti-Israël demonstraties op de universiteit en benadrukt een bredere verschuiving naar het prioriteit geven aan campusveiligheid boven DEI-initiatieven.

ZStack – Maak Je Immuunsysteem Schoon, Weerbaar en Resistent (Gebruik code RVM voor korting)

De fondsen waren eerder bedoeld voor programma’s om diversiteit en inclusie op de campus te bevorderen. Met de groeiende bezorgdheid over de veiligheid na hevige protesten, hebben de beheerders, onder voorzitterschap van David Boliek, ervoor gekozen om deze middelen een andere bestemming te geven. Boliek verklaarde dat de beslissing werd beïnvloed door wat hij ziet als administratieve overvloed binnen de universiteit, en suggereerde dat de herbestemming meer directe onderwijs- en veiligheidsbehoeften zal ondersteunen.

Deze stap komt tegen de achtergrond van landelijke debatten over de financiering en impact van DEI-programma’s in het hoger onderwijs. Soortgelijke beslissingen worden ook op andere instellingen genomen, wat wijst op een trend waarbij universiteitsbudgetten onder de loep worden genomen en worden verschoven als reactie op onmiddellijke behoeften van de campus en politieke druk.

[embedded content]

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingsaliber!

De wijziging in de financiering van UNC Chapel Hill maakt deel uit van een grotere herziening door de UNC Board of Governors, die toezicht houdt op alle 17 openbare universiteiten in North Carolina. Ze overwegen beperkingen op DEI-programma’s in de hele staat, met een voorstel om een beleid uit 2019 terug te draaien dat momenteel de DEI-inspanningen binnen het UNC-systeem aanstuurt. Dit voorstel suggereert een belangrijke verschuiving in de manier waarop universiteiten DEI-initiatieven beheren en financieren, wat mogelijk leidt tot het schrappen van sommige functies en een heroriëntatie van verantwoordelijkheden die van oudsher diversiteit en inclusie ondersteunden.

< href="")

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/unc-chapel-hills-bestuur-beeindigt-unaniem-dei-programmas-verplaatst-2-3m-naar-politie-video.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/unc-chapel-hills-bestuur-beeindigt-unaniem-dei-programmas-verplaatst-2-3m-naar-politie-video.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/unc-chapel-hills-bestuur-beeindigt-unaniem-dei-programmas-verplaatst-2-3m-naar-politie-video-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/unc-chapel-hills-bestuur-beeindigt-unaniem-dei-programmas-verplaatst-2-3m-naar-politie-video-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/unc-chapel-hills-bestuur-beeindigt-unaniem-dei-programmas-verplaatst-2-3m-naar-politie-video-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/unc-chapel-hills-bestuur-beeindigt-unaniem-dei-programmas-verplaatst-2-3m-naar-politie-video-4.jpg 800w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/unc-chapel-hills-bestuur-beeindigt-unaniem-dei-programmas-verplaatst-2-3m-naar-politie-video-5.jpg

De herbestemde fondsen zullen vooral het vermogen van de universiteit om te reageren op noodsituaties verbeteren en de veiligheid van haar 30.000 studenten garanderen. Deze beslissing weerspiegelt een groeiend gevoel onder universiteitsbestuurders dat veiligheid en orde van het grootste belang zijn, vooral in tijden van onrust op de campus.

Critici stellen dat het ontmantelen van DEI-programma’s de inspanningen om een inclusieve onderwijsomgeving te creëren kan ondermijnen. Voorstanders beweren echter dat de hertoewijzing een noodzakelijke reactie is om de veiligheid van alle studenten te garanderen. Terwijl dit debat voortduurt, moet de impact van deze veranderingen op de universitaire cultuur en haar inzet voor diversiteit en inclusie nog blijken.

UNC Chapel Hill’s beslissing is een duidelijke indicatie van de veranderende prioriteiten binnen het hoger onderwijs, waar de balans tussen het handhaven van diverse en inclusieve campussen en het waarborgen van veiligheid en beveiliging steeds complexer wordt. De uitkomst van deze beslissing kan een precedent scheppen voor hoe andere universiteiten in het hele land soortgelijke uitdagingen aanpakken.

Radicalen ONMASKED: Saul Alinsky’s ‘Regels voor radicalen’ en het huidige politieke landschap [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *