TOPSHOT-US-ATTACKS-NEW YORK-NEW JERSEY TOPSHOT - Politieagenten beveiligen het gebied waar ze terreurverdachte Ahmad Khan Rahami zouden hebben gearresteerd na een schietpartij in Linden, New Jersey, op 19 september 2016.16. Een "armed and dangerous" in Afghanistan geboren verdachte die gezocht wordt voor de bomaanslagen in New York en New Jersey in het weekend, raakte maandag gewond tijdens een schietpartij met de politie en werd in hechtenis genomen. Federale rechercheurs gaven een foto vrij van de 28-jarige Ahmad Khan Rahami, die bruin haar, bruine ogen en een bruine baard heeft. Ze zeiden dat hij voor het laatst in Elizabeth woonde, een stad naast Newark International Airport. (Foto door JEWEL SAMAD/AFP via Getty Images)
Wetshandhavers beveiligen het gebied waar ze terreurverdachte Ahmad Khan Rahami zouden hebben gearresteerd na een schietpartij in Linden, New Jersey, op 19 september 2016. (Foto door JEWEL SAMAD/AFP via Getty Images)

OAN’s Taylor Tinsley
11:55 AM – maandag 13 mei 2024

Tijdens een schietpartij in Alabama in het weekend zijn ten minste drie mensen gedood en meer dan een dozijn anderen gewond geraakt. 

Advertentie

De politie zei dat ongeveer 1.000 mensen zaterdagavond laat een 1-mei-viering bijwoonden in Stockton toen er schoten klonken. 

“Volgens getuigen verliep het evenement vreedzaam totdat er ruzie ontstond, wat ertoe leidde dat ten minste één persoon meerdere kogels in de grote menigte schoot, aldus kapitein Andre Reid van het Baldwin County Sheriff’s Office.

Tijdens het incident raakten minstens 15 anderen gewond. Ambtenaren hebben nog geen arrestaties aangekondigd en de politie denkt dat er meer schutters kunnen zijn geweest. 

Stockton heeft maar ongeveer 400 inwoners, maar getuigen zeiden dat de viering van May Day de gemeenschap al sinds 1970 samenbrengt.

“Ze hebben iets verpest wat al jaren aan de gang is,” zei getuige Douglas Bolden.

“Er waren hier kinderen verdwaald. Kinderen die door het bos renden. Mensen die rennen voor hun leven,” vertelde Bolden aan WALA-TV. “Er is geen reden om te schieten. Zo erg is het niet. Wat ze ook hadden, het was niet zo erg om hier tussen al die mensen te komen en te gaan schieten. Het sloeg nergens op. Het sloeg helemaal nergens op.”

De politie vraagt het publiek om met bewijs te komen, inclusief videobeelden of iemand die de daders kan identificeren. 

“Dit is een tragische gebeurtenis die veel levens in onze gemeenschap raakt. We werken heel hard om deze zaak tot een oplossing te brengen, maar zonder hulp kunnen we geen arrestaties verrichten of de daders met succes vervolgen,” zei BCSO in een verklaring.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *