Voormalig Amerikaans president Donald Trump spreekt de media toe na het bijwonen van de wake van de gedode NYPD-agent Jonathan Diller in het Massapequa Funeral Home op 28 maart 2024 in Massapequa, New York. Agent Diller werd op 25 maart gedood toen hij werd neergeschoten in Queens nadat hij een illegaal geparkeerd voertuig naderde. Twee verdachten zijn gearresteerd en worden zonder borgtocht vastgehouden voor de moord. Trump had een ontmoeting met de familieleden van de agent, lokale politieagenten en andere functionarissen. (Foto door Spencer Platt/Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
6:06 PM – maandag 1 april 2024

Om de uitspraak in zijn civiele fraudezaak in New York te kunnen betalen, heeft voormalig president Donald Trump maandag een borgsom van $175 miljoen betaald. De oorspronkelijke borgsom was vastgesteld op maar liefst 454 miljoen dollar.

Advertentie

Met de betaling heeft de GOP-presidentskandidaat van 2024 hoogstwaarschijnlijk het ergste scenario afgewend, namelijk beslaglegging op zijn bezittingen en bevriezing van zijn bankrekeningen.

Veel critici van Trump zijn nu woedend na de veronderstelling dat het oorspronkelijke bedrag de voormalige GOP-president, die succesvol aan de leiding gaat in de presidentsverkiezingen, tot zinken zou brengen. 

Vorige maandag heeft een hof van beroep in New York de borgsom van bijna $500 miljoen verlaagd en de deadline met 10 dagen verlengd.

Op dat moment liet de voormalige president doorschemeren dat hij in staat zou zijn om het bijgewerkte borgtochttotaal bekend te maken.

Na de uitspraak in de civiele fraudezaak in New York verklaarden de advocaten van Trump eerder deze maand dat het “onmogelijk” was geworden om de eerdere borgsom van 454 miljoen dollar te betalen.

Om de vorige borg binnen de oorspronkelijke deadline te betalen, was de procureur-generaal van New York, Letitia James, bereid om de bankrekeningen van Trump te bevriezen of actie te ondernemen om eigendommen uit zijn portefeuille in beslag te nemen.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *