TALLAHASSEE, FL - NOVEMBER 10: Het gebouw van het Hooggerechtshof van Florida wordt afgebeeld op 10 november 2018 in Tallahassee, Florida. Drie close midtern verkiezingsraces voor gouverneur, senator en landbouwcommissaris zullen naar verwachting worden herteld in Florida. (Foto door Mark Wallheiser/Getty Images)
Het gebouw van het Hooggerechtshof van Florida wordt afgebeeld op 10 november 2018 in Tallahassee, Florida. (Foto door Mark Wallheiser/Getty Images)

OAN’s Taylor Tinsley
6:00 PM – maandag 1 maart 2024

Het Hooggerechtshof van Florida heeft een abortusverbod van 15 weken bekrachtigd.

Advertentie

De beslissing van maandag leidde ook tot een abortusverbod van zes weken dat over 30 dagen van kracht wordt. Dit komt nadat gouverneur Ron DeSantis (R-Fla.) in april vorig jaar de heartbeat protection act ondertekende

Terwijl oordeelde de rechtbank ook dat een grondwetswijziging die abortus vastlegt op het stembiljet van de staat zal verschijnen.

Staatssenator Erin Grall (R-Fla.) stelde dat Florida ongeboren baby’s moet beschermen. Ze verklaarde ook dat de beslissing geen overreach is van de overheid.

“Dit gaat niet over overheidsbemoeienis en abortus, maar eerder over het toestaan van abortus tot het moment van de geboorte, het elimineren van ouderlijke toestemming voor minderjarigen en het toestaan van niet-medische werkers om patiënten te diagnosticeren, de levensvatbaarheid van de foetus te bepalen en late abortussen goed te keuren,” zei Grall. “We moeten het licht laten schijnen op de barbaarsheid van dit streven en de extreme strijdigheid ervan met een cultuur in Florida die het leven waardeert.”

In de uitspraak schreven de rechters dat Planned Parenthood niet heeft kunnen aantonen dat het 15-weken verbod ongrondwettelijk is.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *