Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Deze week werd bekend dat Groot-Brittannië weigert het pandemieverdrag van de WHO in zijn huidige vorm te ondertekenen. De 194 lidstaten van de WHO onderhandelen over dit verdrag, dat werd aangekondigd in mei 2021.

Groot-Brittannië zal geen versie van het verdrag ondertekenen die de Britse soevereiniteit ondermijnt, schrijft The Telegraph.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/slowakije-gooit-roet-in-het-eten-van-who-pandemieverdrag-dit-is-fantastisch-nieuws-1.png

Met het verdrag ‘moeten de internationale samenwerking op het gebied van waarschuwingssystemen, gegevensuitwisseling en onderzoek versterkt worden’.

“Tenminste één land dat probeert zijn soevereiniteit te behouden,” reageert oud-Kamerlid Wybren van Haga. “Laten we hopen dat Nederland dit voorbeeld volgt en deze totalitaire wereldgezondheidsval verwerpt.”

Ook Slowakije weigert

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die de regering verzoekt bij de WHO om uitstel te vragen van een stemming over internationale afspraken als er opnieuw een pandemie uitbreekt. Als er geen uitstel komt, moet Nederland tegenstemmen, vindt de Kamer.

Daarnaast heeft Slowakije besloten om het nieuwe pandemieverdrag of de amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling niet te steunen, meldt het Slowaakse persbureau TASR.

Vrijheid

Het Slowaakse ministerie van Volksgezondheid heeft laten weten geen documenten te ondertekenen die de positie van Slowakije als soevereine staat verzwakken.

“Dit is fantastisch nieuws,” reageert oud-professor Bret Weinstein. Hij feliciteert de inwoners van Slowakije. “Door het WHO-plan te verwerpen, leiden jullie de wereld naar vrijheid.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.3
15
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *