WASHINGTON, DC - MARCH 22: U.S. Rep. Marjorie Taylor Greene (R-GA) spreekt met verslaggevers buiten het U.S. Capitol Building na een stemming over een financieringswet die een shutdown van de overheid op 22 maart 2024 zou voorkomen in Washington, DC. Greene sprak met verslaggevers over het indienen van een motie om U.S. Speaker of the House Mike Johnson (R-LA) te ontslaan over de goedkeuring van de wet. (Foto door Anna Moneymaker/Getty Images)
U.S. Rep. Marjorie Taylor Greene (R-GA) spreekt met verslaggevers buiten het U.S. Capitol Building na een stemming over een financieringswet die een shutdown van de overheid zou voorkomen op 22 maart 2024 in Washington DC. (Foto door Anna Moneymaker/Getty Images)

OAN’s Sophia Flores
5:50 PM – woensdag 10 april 2024

Na een ontmoeting tussen de twee heeft GOP House Speaker Mike Johnson naar verluidt nog steeds geen steun van GOP-vertegenwoordiger Marjorie Taylor Greene.

Advertentie

Greene (R-Ga.) vertelde verslaggevers dat ze tijdens het gesprek van woensdag, dat meer dan een uur duurde, geen “rode lijn” heeft om een stemming te veroorzaken om de spreker af te zetten. Greene verklaarde verder dat ze Johnson (R-La.) tijdens hun discussie waarschuwde tegen het geven van meer hulp aan Oekra├»ne, evenals de hergoedkeuring van FISA.

Johnson zei eerder dat hij “begrijpt waarom” Greene gefrustreerd is over de goedkeuring van een House spending bill. De spreker redeneerde dat een shutdown van de regering de schuld zou krijgen van de Republikeinen in de aanloop naar een cruciaal verkiezingsjaar.

“Het is niet in ons belang, denk ik, om de overheid niet te financieren en op dit kritieke moment stil te leggen,” Johnson zei.

“Dat was gewoon geen optie. Ik denk niet dat dat vanuit politiek oogpunt nuttig zou zijn voor de Republikeinse Partij om door te gaan met regeren, om onze meerderheid in november te behouden en uit te breiden. Ik dacht dat het een grote belemmering zou zijn geweest. Dus dat zou niet nuttig zijn, en de motie om te ontruimen helpt ons ook niet in dat opzicht. Het zou een chaos zijn in het Huis.”

Hoewel Greene de oproep van Johnson naar verluidt omschreef als “smoesjes” terwijl hij de vergadering verliet. Johnson sprak eerder ook over zijn relatie met de wetgever uit Georgia.

“Wat Marjorie Taylor Greene betreft, zij is een collega, ik heb haar altijd als een vriendin beschouwd,” zei hij op de persconferentie. “Marjorie en ik zijn het niet oneens, denk ik, over een filosofische kwestie – we zijn allebei conservatieven, maar we zijn het soms oneens over de strategie met betrekking tot wat we op tafel leggen en wanneer.”

Johnson zal naar verwachting binnenkort in het Huis gaan stemmen over de hulp aan Oekraïne, wat hem nog meer zou kunnen vervreemden van fiscaal conservatieven.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *