Feminist Majority Foundation's 5th Annual Global Women's Rights Awards
BEVERLY HILLS, CA - 29 APRIL: Televisiepresentator Jay Leno (L) en zijn vrouw Mavis Leno wonen het vijfde jaarlijkse Global Women's Rights Gala van de Feminist Majority Foundation bij in het Beverly Hills Hotel op 29 april 2009 in Beverly Hills, Californië. (Foto door Frederick M. Brown/Getty Images)
Feminist Majority Foundation’s 5th Annual Global Women’s Rights Awards
BEVERLY HILLS, CA – 29 APRIL: Televisiepresentator Jay Leno (L) en zijn vrouw Mavis Leno wonen het vijfde jaarlijkse Global Women’s Rights Gala van de Feminist Majority Foundation bij in het Beverly Hills Hotel op 29 april 2009 in Beverly Hills, Californië. (Foto door Frederick M. Brown/Getty Images)

OAN’s Abril Elfi
5:59 PM – woensdag 10 april 2024

Een rechter in Los Angeles heeft voormalig talkshowpresentator Jay Leno aangewezen als de curator van zijn vrouw, Mavis Leno, nadat bij haar dementie was vastgesteld.

Advertentie

Volgens documenten die zijn verkregen door Fox News Digital, had Leno in januari een verzoekschrift ingediend waarin stond dat zijn vrouw “de nodige capaciteit mist om het nalatenschapsplan uit te voeren” vanwege haar “ernstige neurocognitieve stoornissen (waaronder dementie).” 

“Ik denk dat ze in de minst beperkende omgeving zit. Ik denk dat ze heel goed verzorgd wordt door Mr. Leno,” zei de rechter tijdens de hoorzitting, volgens People Magazine. “Alles wat u doet is goed. Ik begrijp helemaal dat dit een moeilijke periode is.”

Mavis en Jay ontmoetten elkaar voor het eerst in de beroemde Comedy Store in Los Angeles in de jaren 1970. Later trouwden ze in 1980.

In een exclusief interview met Fox News Digital onthulde advocaat Christopher C. Melcher, partner bij Walzer Melcher & Yoda, dat Leno’s petitie bedoeld is om zijn vrouw te beschermen in het onwaarschijnlijke geval dat Jay niet in staat is om persoonlijk aanwezig te zijn.

“Jay en Mavis hebben een levenstrust in een testament, maar dat is gemaakt voordat ze dement werd, en waar Jay zich zorgen over maakt is dat hij misschien eerder overlijdt dan zij, en dat iemand de controle over deze dingen moet overnemen,” zei Melcher. “Dus hij probeert die planning nu te maken en hij heeft een gerechtelijk bevel nodig om hun zaken te herschikken omdat ze dement is en niet in staat is om ergens mee in te stemmen.”

In de petitie van januari had de voormalige late-night presentator zijn “liefdevolle huwelijk van meer dan 43 jaar” met zijn vrouw van 77 beschreven, maar hij merkte op dat hij “altijd de financiën van het echtpaar heeft beheerd” en dat hij ervoor wilde zorgen dat “Mavis voldoende activa heeft beheerd om in haar verzorging te voorzien, mocht Jay Mavis voorbestaan.”

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *