Tijdens een recent debat op de Oxford Union botste voormalig Parlementsvoorzitter Nancy Pelosi over het begrip populisme met Winston Marshall, ex-Mumford and Sons bandlid en huidige podcasthost. Pelosi stelde dat populisme in de Verenigde Staten een bedreiging vormt voor de democratie, omdat het etno-nationalistisch is en schadelijk voor de sociale cohesie. Ze schilderde het populisme af als gedreven door bekrompen, reactionaire belangen, en bekritiseerde specifiek de focus op zaken als wapenrechten, homorechten en religieuze overtuigingen.

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

Marshall weersprak het perspectief van Pelosi en verdedigde het populisme als een echte democratische kracht die ervoor zorgt dat elites verantwoordelijk blijven. Hij bekritiseerde de negatieve connotaties die verbonden zijn aan de term “populistisch”, die volgens hem zijn gemanipuleerd om legitieme democratische uitingen te verwerpen. Volgens Marshall gebruiken elites het etiket vaak om de zorgen van gewone mensen te denigreren en weg te wuiven, door ze te beschuldigen van onverdraagzaamheid zonder in te gaan op hun werkelijke grieven.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pelosi-god-weerhoudt-mensen-ervan-democratisch-te-stemmen-wordt-vernietigd-in-populisme-debat-videos.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pelosi-god-weerhoudt-mensen-ervan-democratisch-te-stemmen-wordt-vernietigd-in-populisme-debat-videos.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pelosi-god-weerhoudt-mensen-ervan-democratisch-te-stemmen-wordt-vernietigd-in-populisme-debat-videos-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pelosi-god-weerhoudt-mensen-ervan-democratisch-te-stemmen-wordt-vernietigd-in-populisme-debat-videos-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pelosi-god-weerhoudt-mensen-ervan-democratisch-te-stemmen-wordt-vernietigd-in-populisme-debat-videos-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pelosi-god-weerhoudt-mensen-ervan-democratisch-te-stemmen-wordt-vernietigd-in-populisme-debat-videos-4.jpg 800w, https://www.redvoicemedia.com/wp-content/uploads/2024/05/2024.05.06-01.19-redvoicemedia-6638d8c829cea-600×337.jpg

Tijdens het debat benadrukte Marshall de ongelijke behandeling van verschillende politieke bewegingen en bekritiseerde hij de veranderende retoriek van voormalig president Obama over populisme. Hij vocht het verhaal aan dat populisme gelijk staat aan autoritarisme en suggereerde in plaats daarvan dat populisme een controle kan zijn op de macht van de elite en een stem voor de stemlozen.

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingskaliber!

De gebeurtenis onderstreepte een diepe kloof in de Amerikaanse politiek over hoe populisme wordt gezien en welke rol het speelt binnen het democratische kader. Pelosi verdedigde haar standpunt door de nadruk te leggen op de fundamenten van de democratie – de rechtsstaat en eerlijke verkiezingen – terwijl Marshall wees op gevallen waarin de Democratische partij volgens hem niet aan deze idealen heeft voldaan.

Dit debat in de Oxford Union benadrukte het voortdurende debat in de Amerikaanse politiek over de rol van populisme en de invloed ervan op het weefsel van onze Amerikaanse republiek.

Het systeem van binnenuit laten instorten: De Cloward-Piven-strategie begrijpen [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *