CORRECTS DATE TO MAY 9, NOT MAY 10 - Op deze foto, verstrekt door de Maine State Police, werken reddingswerkers aan het verwijderen van een trekker-oplegger die 15 miljoen bijen vervoert voor het bestuiven van de bosbessengewassen van de staat, nadat deze was gekanteld op de Interstate-95, donderdagavond 9 mei 2024, in Clinton, Maine. De bestuurder werd naar een ziekenhuis gebracht en de meeste bijen werden ingesloten, aldus de autoriteiten. (Maine State Police via AP)
In deze foto, verstrekt door de Maine State Police, werken reddingswerkers aan het verwijderen van een trekker-oplegger met 15 miljoen bijen voor het bestuiven van de bosbessengewassen van de staat, nadat deze was gekanteld op de Interstate-95, donderdagavond 9 mei 2024, in Clinton, Maine. De chauffeur werd naar een ziekenhuis gebracht en de meeste bijen werden ingesloten, aldus de autoriteiten. (Maine State Police via AP)

OAN’s James Meyers
1:13 PM – vrijdag 10 mei 2024

Een oplegger met 15 miljoen honingbijen, die bedoeld waren voor de bestuiving van bosbessenvelden, is gecrasht en gekanteld op de Interstate 95 in Maine.

Advertentie

De bestuurder werd donderdagavond naar het ziekenhuis gebracht, terwijl hulpverleners probeerden de veiligheid van de bijen te garanderen die in korven op de aanhanger zaten. 

De aanhanger landde op zijn kant langs de snelweg, verklaarden ambtenaren. 

De eerste hulpverleners realiseerden zich niet dat de lading bijen bevatte totdat brandweerlieden gingen controleren op lekkende vloeistoffen, zei brandweercommandant Travis Leary. 

“De jongens werden regelmatig gestoken. Iedereen is wel een paar keer gestoken”, aldus Leary, die zelf ook een aantal bijensteken heeft gehad.

De bestuurder, die met “pijnklachten” naar het ziekenhuis werd gebracht, bracht de bijen naar Washington County.

Bijen worden routinematig het gebied in gereden om elk voorjaar de bosbessen te bestuiven. 

Volgens Shannon Moss, woordvoerder van de staatspolitie, waren de bijen grotendeels onder controle en het “doel was om ze te redden.”

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *