Het is bijna een jaar geleden dat Julia Fatum, een 26-jarige hulpverlener uit New York City, een levensbedreigende beproeving meemaakte toen ze acht keer werd gestoken door een patiënt achter in haar ambulance. Door de aanval, die plaatsvond in de nacht van 19 juli, lag Fatum een week in het ziekenhuis en had ze maandenlang een stok nodig. Vandaag is ze nog steeds niet terug aan het werk en wordt ze achtervolgd door nachtmerries over het incident.

[embedded content]

ZStack – Maak Uw Immuunsysteem Schoon, Weerbaar en Resistent (Gebruik code RVM voor korting)

De gebeurtenis vond plaats tijdens een routineuze nachtdienst nadat Fatum en haar partner hadden gereageerd op een telefoontje over een man met hartproblemen in de Upper West Side. Ze pikten Rudolph “Rudy” Garcia, 48, uit de Bronx op en waren onderweg naar het Mount Sinai Hospital toen Garcia plotseling opgewonden raakte en Fatum aanviel. Ondanks haar pogingen om te ontsnappen, bracht Garcia haar meerdere steekwonden toe, onder andere in haar been, duim en borst, waarbij de laatste een long doorboorde.

Fatum wist uit de ambulance te ontsnappen en kreeg onmiddellijk hulp van haar collega’s en de beveiliging van het ziekenhuis. Garcia werd vervolgens vastgebonden in het voertuig totdat de politie arriveerde en hem arresteerde. Hij wordt beschuldigd van tweedegraads poging tot moord en mishandeling met een wapen. Hij pleit niet schuldig en wordt momenteel zonder borgtocht vastgehouden op Rikers Island

[embedded content]

Terugkijkend op de aanval uitte Fatum haar ongeloof en de diepe impact die het heeft gehad op haar leven, zowel lichamelijk als psychisch. Ze onderging drie operaties om haar verwondingen te behandelen en lijdt nog steeds aan zenuwbeschadiging en een ernstige posttraumatische stressstoornis, waardoor ze haar taken als hulpverlener niet meer kan uitoefenen.

” in het Engels

Stop Risking Your Safety: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingskaliber!

Sinds haar aanval heeft Fatum gehoord van minstens 10 andere aanvallen op hulpverleners in New York City en ze heeft besloten haar verhaal openbaar te maken om te pleiten voor betere bescherming voor hulpverleners. Ze maakt zich zorgen over het toenemende geweld tegen hulpverleners, dat volgens haar vaak over het hoofd wordt gezien, tenzij de incidenten zo ernstig zijn als het hare.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/nyc-hulpverlener-vertelt-over-ambulance-aanval-waarbij-ze-acht-keer-werd-gestoken-videos.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/nyc-hulpverlener-vertelt-over-ambulance-aanval-waarbij-ze-acht-keer-werd-gestoken-videos.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/nyc-hulpverlener-vertelt-over-ambulance-aanval-waarbij-ze-acht-keer-werd-gestoken-videos-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/nyc-hulpverlener-vertelt-over-ambulance-aanval-waarbij-ze-acht-keer-werd-gestoken-videos-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/nyc-hulpverlener-vertelt-over-ambulance-aanval-waarbij-ze-acht-keer-werd-gestoken-videos-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/nyc-hulpverlener-vertelt-over-ambulance-aanval-waarbij-ze-acht-keer-werd-gestoken-videos-4.jpg 800w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/nyc-hulpverlener-vertelt-over-ambulance-aanval-waarbij-ze-acht-keer-werd-gestoken-videos-5.jpg

Om dit tegen te gaan is Fatum een online petitie gestart waarin wordt gepleit voor verschillende maatregelen om de veiligheid van hulpverleners te verbeteren, waaronder de uitgifte van kogel- en steekwerende vesten en het aanbieden van zelfverdedigingscursussen. De petitie roept ook op tot een verhoging van de strafrechtelijke sancties voor degenen die schuldig worden bevonden aan het aanvallen van hulpverleners. Op 30 april had de petitie 417 handtekeningen verzameld.

De toenemende aanvallen op FDNY EMT’s, die met 20% stegen van 2022 tot 2023, onderstrepen de urgentie van Fatum’s campagne. Haar inspanningen zijn niet alleen gericht op het verbeteren van de fysieke bescherming, maar ook op het bevorderen van een grotere erkenning van de risico’s die hulpverleners dagelijks lopen.

[embedded content]

Radicalen ONMASKED: Saul Alinsky’s ‘Regels voor radicalen’ en het huidige politieke landschap [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *