Nieuw vrijgegeven videobeelden van de Sacramento County Sheriff’s Office hebben licht geworpen op de gebeurtenissen die leidden tot een fatale schietpartij in Rio Linda op 23 maart. Het incident vond plaats in het 6500 blok van Campanile Street, waar de 38-jarige Christopher Gilmore om het leven kwam.

Volgens berichten hadden familieleden de hulpsheriffs gebeld met de mededeling dat Gilmore zichzelf pijnigde in een badkamer en gewapend was met een mes. De familie beweerde later echter dat het wapen eigenlijk een scheermes was.

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

[embedded content]

Bij aankomst op de plaats delict spraken de hulpsheriffs met de familie en probeerden Gilmore uit het huis te lokken, maar hij weigerde mee te werken. Een van Gilmore’s kamergenoten onthulde dat hij de wens had geuit om “zelfmoord te plegen door een agent”, wat duidt op een verontrustende gemoedstoestand.

Dispatch geluidsopnames, openbaar gemaakt door het kantoor van de sheriff, onthulden dat Gilmore leed aan schizofrenie en geloofde dat iedereen tegen hem was. Bovendien werd ontdekt dat Gilmore zes dagen eerder was gearresteerd en in afwachting van zijn proces op eigen borg was vrijgelaten.

De onlangs vrijgegeven video toont de onsuccesvolle pogingen van de hulpsheriffs om Gilmore het pand te laten verlaten en laat zien of hij opmerkingen had gemaakt over zijn voornemen om die dag te sterven.

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingsaliber!

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/naakte-geesteszieke-man-pleegt-naar-verluidt-zelfmoord-door-agent-in-sacramento-video.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/naakte-geesteszieke-man-pleegt-naar-verluidt-zelfmoord-door-agent-in-sacramento-video.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/naakte-geesteszieke-man-pleegt-naar-verluidt-zelfmoord-door-agent-in-sacramento-video-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/naakte-geesteszieke-man-pleegt-naar-verluidt-zelfmoord-door-agent-in-sacramento-video-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/naakte-geesteszieke-man-pleegt-naar-verluidt-zelfmoord-door-agent-in-sacramento-video-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/naakte-geesteszieke-man-pleegt-naar-verluidt-zelfmoord-door-agent-in-sacramento-video-4.jpg 800w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/naakte-geesteszieke-man-pleegt-naar-verluidt-zelfmoord-door-agent-in-sacramento-video-5.jpg
<Kort daarna kwam Gilmore uit de garage met wat de autoriteiten beschreven als een mes. Afgevaardigden drongen er herhaaldelijk bij hem op aan om het wapen te laten vallen en zich vreedzaam over te geven, en drongen er bij hem op aan om met lege handen naar buiten te komen.

Hoewel Gilmore hun bevelen negeerde en op de agenten afliep. In een poging hem te stoppen vuurde een hulpsheriff meerdere minder-dodelijke shotgun kogels af, maar helaas hadden die geen effect op hem.

Volgens een persbericht van het kantoor van de sheriff bleef Gilmore een hulpsheriff benaderen terwijl hij het mes vasthield, ondanks dat hij door meerdere minder-dodelijke kogels was geraakt en meerdere waarschuwingen had gekregen om te stoppen, wat de hulpsheriff ertoe aanzette om zijn dienstwapen te gebruiken en hem neer te schieten.

<Gilmore werd zes keer geraakt door de minder-dodelijke kogels en drie keer door de geweerschoten. Hoewel hulpsheriffs eerste hulp verleenden, bezweek Gilmore ter plekke aan zijn verwondingen

Autoriteiten onthulden dat het mes dat Gilmore hanteerde ongeveer 6 inch lang was, met een lemmet van 3 1/2 inch.

De betrokken hulpsheriff is sinds 2019 lid van het kantoor van de sheriff.

Gilmore’s familie houdt vol dat hij leed aan een psychische aandoening en in een staat van nood was, maar geen bedreiging vormde voor de hulpsheriffs. Bobbie Gilmore, zijn zus, toonde zich gefrustreerd en zei dat haar broer hulp nodig had tijdens zijn mentale gezondheidscrisis, geen geweervuur.

Dit laatste incident onderstreept het feit dat de hulpverleners hem niet konden helpen

Dit laatste incident onderstreept de uitdagingen waar wetshandhavers mee te maken hebben in de omgang met mensen die lijden aan psychische problemen, waardoor de behoefte aan betere crisisinterventietactieken en ondersteuning voor mensen in nood duidelijk wordt.

Radicalen ONMASKED: Saul Alinsky’s ‘Regels voor radicalen’ en het huidige politieke landschap [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *