Senator Lindsey Graham zorgde in een zeer geladen interview op NBC News’ “Meet the Press” voor controverse door het huidige conflict van Israël met Hamas te koppelen aan het historische gebruik van kernwapens door Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog. Graham stelde dat Israël, net als de VS in de jaren 1940, wordt geconfronteerd met existentiële bedreigingen die extreme maatregelen kunnen rechtvaardigen, waaronder nucleaire opties, om het voortbestaan van het land te waarborgen tegen tegenstanders zoals Iran en Palestijnse groeperingen.

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

Tijdens het interview, dat zondag werd uitgezonden, trok Graham een parallel tussen de strategische beslissingen van de VS om atoombommen te gooien op Hiroshima en Nagasaki en de beslissingen waar Israël vandaag de dag voor staat. Hij suggereerde dat Israël zou moeten worden voorzien van de nodige bewapening om een einde te maken aan de oorlog die het zich niet kan veroorloven om te verliezen en bekritiseerde het Biden-regime voor het niet krachtiger ondersteunen van Israël.

“Geef Israël de bommen die ze nodig hebben om een einde te maken aan de oorlog die ze zich niet kunnen veroorloven om te verliezen en werk met hen samen om het aantal slachtoffers tot een minimum te beperken,” verklaarde Graham, waarbij hij de nadruk legde op de ernstige aard van de dreiging waarmee Israël wordt geconfronteerd door zijn buren en de vermeende ontoereikendheid van het huidige Amerikaanse buitenlandse beleid.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/lindsey-graham-ontketent-suggereert-openlijk-nucleaire-oorlog-met-iran-op-live-tv-videos.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/lindsey-graham-ontketent-suggereert-openlijk-nucleaire-oorlog-met-iran-op-live-tv-videos.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/lindsey-graham-ontketent-suggereert-openlijk-nucleaire-oorlog-met-iran-op-live-tv-videos-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/lindsey-graham-ontketent-suggereert-openlijk-nucleaire-oorlog-met-iran-op-live-tv-videos-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/lindsey-graham-ontketent-suggereert-openlijk-nucleaire-oorlog-met-iran-op-live-tv-videos-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/lindsey-graham-ontketent-suggereert-openlijk-nucleaire-oorlog-met-iran-op-live-tv-videos-4.jpg 800w, https://www.redvoicemedia.com/wp-content/uploads/2024/05/2024.05.06-01.19-redvoicemedia-6638d8c829cea-600×337.jpg

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingsaliber!

Kristen Welker, de presentatrice, trok Grahams standpunt in twijfel door de toepasbaarheid van dergelijke drastische maatregelen in twijfel te trekken in het huidige technologische tijdperk, waarin precisiewapens de noodzaak van nucleaire opties zouden moeten wegnemen. Ze verwees ook naar historische voorbeelden waarbij presidenten van de VS, waaronder Ronald Reagan, militaire hulp gebruikten als hefboom om het Israëlische beleid te beïnvloeden, wat suggereert dat er alternatieven zijn voor regelrechte oorlogsvoering.

De discussie ging ook over de vraag of het mogelijk is om militaire hulp te gebruiken als hefboom om het Israëlische beleid te beïnvloeden

De discussie ging ook over Graham’s bredere opvattingen over buitenlands beleid, waaronder zijn eerdere uitspraken over Iran en Rusland, waar hij heeft gepleit voor agressieve militaire actie. In december maakte Graham op FOX News een opmerking over de noodzaak om Iran militair te confronteren, waarbij hij suggereerde dat strategische aanvallen de olie-infrastructuur van het land zou kunnen lamleggen en de regering zou kunnen verzwakken.

Grahams retoriek weerspiegelt een bredere neoconservatieve benadering van buitenlands beleid die de nadruk legt op militaire kracht en proactieve maatregelen om waargenomen bedreigingen voor de Amerikaanse belangen en bondgenoten tegen te gaan. Deze benadering is zowel bekritiseerd als gesteund in verschillende politieke en publieke kringen vanwege het potentieel om ofwel vrede veilig te stellen door middel van kracht of de VS te verstrikken in verdere internationale conflicten.

De opmerkingen van de senator hebben een debat op gang gebracht over de ethische implicaties en strategische wijsheid van het vergelijken van moderne geopolitieke conflicten met historische gebeurtenissen zoals de Tweede Wereldoorlog. Critici beweren dat dergelijke vergelijkingen te simplistisch en potentieel gevaarlijk zijn als ze extreme militaire reacties op complexe internationale kwesties aanmoedigen.

Toen het interview werd afgesloten, onderstreepten Grahams opmerkingen de voortdurende spanning in Amerikaanse kringen op het gebied van buitenlands beleid over hoe bondgenoten zoals Israël het best kunnen worden gesteund terwijl de morele en strategische complexiteit van moderne oorlogvoering en diplomatieke betrokkenheid wordt genaderd. Zijn standpunt zal waarschijnlijk discussie en debat blijven stimuleren nu de VS worstelt met haar rol op het wereldtoneel te midden van de evoluerende wereldwijde conflicten onder het Biden-regime.

Het verhaal van binnenuit over de geheime operatie van de CIA om de Iraanse democratie omver te werpen [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *