Foto: Alina Lipp (Telegram/Neues aus Russland)

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!

In Moskou kunnen mensen buitgemaakte westerse tanks aanschouwen. Het materieel is afkomstig uit onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Zweden.

De Duitse journalist Alina Lipp, die naar Rusland moest vluchten omdat ze in eigen land wordt vervolgd wegens haar verslaggeving over de oorlog in Oekraïne, ging naar Moskou om de tentoonstelling te bezoeken.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/kijk-duitse-journalist-in-ballingschap-heeft-belangrijke-boodschap-voor-oorlogsstoker-ursula-von-der-leyen-1.png

Er staat ook een verwoeste Duitse Leopard-tank opgesteld. Lipp richtte zich bij de tank tot ‘oorlogsstokers’ Ursula von der Leyen, minister Annalena Baerbock en voorzitter van het defensiecomité van de Duitse Bondsdag Strack-Zimmermann, die vurig hebben gepleit voor de levering van dit materieel aan Oekraïne.

Buitengewoon triest

Het is buitengewoon triest dat op dit speciale plein ter herinnering aan de overwinning op het Duitse fascisme, opnieuw Duits materieel staat, zegt Lipp.

Ze vraagt Von der Leyen, Baerbock en Strack-Zimmermann of ze echt zoveel geld willen betalen voor Russische straatversiering of dat het misschien beter is om het te investeren in Duitsland, waar het hard nodig is.

Pikante onthulling

De Duitse journalist deed verder nog een pikante onthulling. Duitse militairen bieden al sinds jaar en dag in het geheim militaire steun aan de ‘separatisten’ in het oosten van Oekraïne, zei een oud-militair tegen haar. Of dat nog steeds het geval is, kan ze niet met zekerheid zeggen.

Veel van zijn oud-collega’s veroordelen de volkerenmoord die in 2014 is begonnen in Oost-Oekraïne. Op dat moment was Von der Leyen de Duitse minister van Defensie. Een aantal van hen wilde niet tegen Rusland vechten en is om die reden uit het leger gestapt, weet Lipp.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *