Joey Chestnut, de beroemde kampioen van de Nathan’s Hot Dog Eating Competition, zorgt dit jaar voor controverse nadat hij het jaarlijkse evenement heeft verlaten vanwege een sponsordeal met Impossible Foods, een plantaardig hotdogmerk, volgens bronnen die exclusief door The Post zijn onthuld.

De in Californië geboren Chestnut heeft de Nathan’s-competitie gedomineerd

De uit Californië afkomstige Chestnut heeft de Nathan’s competitie gedomineerd en 16 keer de overwinning behaald, met een wereldrecord van 76 verorberde hotdogs in 2021 en zijn titel vasthouden met 62 stuks vorig jaar.

Help Dad Beef Up His Survival Stash With 25-Year Shelf Life STEAK

Naar verluidt deed Major League Eating, door Nathan’s gemachtigd om het evenement te organiseren, aanzienlijke concessies om aan Chestnut’s verzoeken tegemoet te komen. Zo mocht hij op Labor Day deelnemen aan een andere hotdog-eetwedstrijd voor Netflix, op voorwaarde dat er geen specifieke merknamen werden genoemd.

Het was echter niet de bedoeling dat Nathan’s het evenement zou organiseren

Er ontstonden echter spanningen toen Chestnut besloot zich aan te sluiten bij Impossible Foods en een lucratief vierjarig contractaanbod van 1,2 miljoen dollar van Nathan’s afsloeg, nadat hij vorig jaar 200.000 dollar had gekregen voor zijn optreden.

[embedded content]

In een verklaring toonde MLE zich teleurgesteld over de beslissing van Chestnut om het merk van een concurrent te onderschrijven en benadrukte het hun langdurige samenwerking en toewijding aan de Fourth of July-traditie.

“We vinden het verschrikkelijk om te horen dat Joey Chestnut ervoor heeft gekozen om een rivaliserend merk te vertegenwoordigen dat hotdogs op plantaardige basis verkoopt in plaats van deel te nemen aan de Nathan’s Famous Fourth of July Hot Dog Eating Contest van 2024,” aldus MLE.

Herkenning van Chestnut als een “Amerikaanse held”, MLE sprak de hoop uit op zijn terugkeer naar de Nathan’s wedstrijd in de toekomst zonder conflicterende merkverbintenissen, en onderstreepte hun wens om de traditie met de beroemde competitieve eter voort te zetten.


De meningen geuit door medewerkers en/of inhoudspartners zijn hun eigen meningen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van RVM News. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *