NEW YORK, NEW YORK - JULY 06: New York Gouverneur Andrew Cuomo roept dinsdag de noodtoestand uit vanwege het aanhoudende geweld op 06 juli 2021 in New York City. De nieuwe verklaring van Cuomo gaat gepaard met miljoenen dollars voor wapen- en geweldpreventieprogramma's in de hele staat. De gouverneur kondigde ook aan dat hij een wet zal ondertekenen die personen met een actief arrestatiebevel verbiedt een wapen te kopen in de staat New York. Tijdens het weekend van de 4e juli werden 51 mensen neergeschoten in New York. (Foto door Spencer Platt/Getty Images)
Gouverneur Andrew Cuomo van New York roept dinsdag de noodtoestand uit vanwege het aanhoudende geweld op 06 juli 2021 in New York City. (Foto door Spencer Platt/Getty Images)

OAN’s Chloe Hauxwell
12:53 PM – dinsdag 11 juni 2024

Voormalig gouverneur van New York Andrew Cuomo ging naar Capitol Hill om vragen te beantwoorden van leden van de House Select Subcommittee on the Coronavirus Pandemic.

Advertentie

New York Republikein Nicole Malliotakis (R-N.Y.) deelde een bericht op X (Twitter) met daarin de antwoorden die wetgevers zochten tijdens het interview van dinsdag.

Ze zei dat ze willen weten waarom Cuomo (D-N.Y.) verpleeghuizen in New York dwong om COVID-19-patiënten te accepteren en waarom de staat gegevens manipuleerde over de sterfgevallen in die verpleeghuizen.

Commissieleden willen ook weten waarom de staat geen gebruik heeft gemaakt van noodhulpmiddelen en alternatieve locaties zoals het schip USNS Comfort.

Tot slot wil de subcommissie weten wanneer hij begon te werken aan zijn boekdeal.

Cuomo sprak met de pers voordat hij naar de hoorzitting ging.

Cuomo noemde de onderzoeken partijdig. In 2022 ontdekte de staatsaccountant echter dat Cuomo’s gezondheidsafdeling niet transparant was over het aantal sterfgevallen in verpleeghuizen. Er wordt aangenomen dat die cijfers tot wel 50% te laag zijn opgegeven.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *