In een recente aflevering van “This Is My Show” reageerde Drew Berquist op een clip van Joe Rogan over het alomtegenwoordige disfunctioneren binnen het Amerikaanse politieke systeem. Ze wezen allebei op het wijdverbreide gebrek aan vertrouwen in politieke leiders en de neiging van kiezers om emotionele in plaats van weloverwogen beslissingen te nemen. Beide commentatoren waren het erover eens dat het systeem fundamenteel kapot is en er niet in slaagt om de belangen van alledaagse Amerikanen adequaat te vertegenwoordigen.

Drew Berquist begon de discussie met het benadrukken van Joe Rogan’s inzichten in de cyclische aard van de ontgoocheling van kiezers over beide grote politieke partijen. “Laten we het over Joe Rogan hebben. Laten we het over Joe Rogan hebben, want hij heeft hier gewikt en gewogen over hoe Republikeinen en Democraten handelen en stemmen in elke presidentiële cyclus. Er zit duidelijk meer in zijn gesprek. We laten je hier een clip zien van 45-50 seconden of zo, maar laten we hier eens naar luisteren, en laten we het dan uit elkaar halen en een beetje bespreken.”

Help Dad Beef Up His Survival Stash With 25-Year Shelf Life STEAK

[embedded content]

Joe Rogan’s kritiek was direct en scherp. “En weet je wat, man, hier is een probleem. Dit is het echte probleem. Republikeinen zijn ook niet de oplossing, kinderen. Het probleem is dat het lijkt alsof mensen in een machtspositie, de Republikeinen, jullie oplossing zijn. Maar het is gewoon omdat de mensen die nu aan de macht zijn, de Democraten, wanneer de Democraten eruit zijn en de Republikeinen erin zijn, iedereen sterft voor een Democraat. Ik herinner me dat toen Bush president was na de tweede termijn, iedereen zoiets had van: “Goeie God, kunnen we hier een redelijke Democraat krijgen voordat dit land christen-nationalistisch wordt en gek wordt en elke oorlog begint? Maar het lijkt een beetje op hetzelfde, weet je, en de klokkenluidersbescherming die hij beloofde, ja, eigenlijk waarschijnlijk, als een van de ergste op klokkenluiders blowers ooit, drone-aanvallen, soort van een shitload van drone-aanvallen. Ja, het was allemaal krankzinnig. Het is gewoon dezelfde structuur met een ander gezicht.”

Berquist was het eens met Rogans beoordeling en benadrukte dat geen van beide partijen het wondermiddel is voor de politieke problemen van Amerika. “Hij heeft gelijk, en hij heeft ook gelijk met een uitspraak die hij al vroeg deed dat Republikeinen de dag niet gaan redden, niet dat je conservatief, luisteraar of kijker zegt, maar dat je de Republikeinse Partij, de GOP, het Republikeinse establishment zegt, als je wilt. En er zit veel meer waarheid in wat hij zegt. En veel mensen zullen zeggen: Ja, maar Trump gaat alles oplossen. Weet je, hij komt erin, en ik hoop dat hij dat doet, maar hij komt erin en hij gaat alles repareren.”

Berquist onderstreepte de systemische problemen die individuele leiders overstijgen, inclusief Trump. “Maar kijk, we zeggen dit de hele tijd en het is geen kleinering van Trump of wie dan ook. Hij is duidelijk de persoon in het gesprek op dit moment. Hij is één persoon. Hij is één persoon en het systeem is zo gebroken. Het echte probleem hier is dat wij, Joe heeft het over kiezers. Joe Rogan heeft het over kiezers. Daar. We hebben als land een eenpartijstelsel in een systeem vol mensen in DC die gewone Amerikanen haten. Het kan ze niet schelen wat je denkt, het kan ze niet schelen wat je meemaakt. Ze geven alleen om zichzelf. En dan, en dan zorgen ze ervoor dat iedereen door het lint gaat, waar we als land erg goed in zijn. En dan krijg je een soort wipeffect bij verkiezingen omdat mensen ofwel emotioneel zijn, ofwel dom, of allebei.”

Het gesprek tussen Berquist en Rogan benadrukte de dringende behoefte aan een significante herziening van het politieke systeem om het Amerikaanse volk beter te dienen en te vertegenwoordigen, in plaats van de vastgeroeste belangen van politieke elites.

Kijk naar de volledige This Is My Show-aflevering met Drew Berquist:

[embedded content]


De meningen geuit door medewerkers en/of inhoudspartners zijn hun eigen meningen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van RVM News. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *