WILMINGTON, DELAWARE - 11 juni: Hunter Biden, zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, vergezeld door zijn vrouw Melissa Cohen Biden, keert terug naar de rechtbank in het J. Caleb Boggs Federal Building op 11 juni 2024 in Wilmington, Delaware. Volgens berichten zijn de juryleden tot een uitspraak gekomen in het proces tegen Hunter Biden over de beschuldiging van een vuurwapen. (Foto door Anna Moneymaker/Getty Images)
Hunter Biden, zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, samen met zijn vrouw Melissa Cohen Biden, keert terug naar de rechtbank in het J. Caleb Boggs Federal Building op 11 juni 2024 in Wilmington, Delaware. Volgens berichten zijn de juryleden tot een uitspraak gekomen in het proces tegen Hunter Biden over de beschuldiging van een vuurwapen. (Foto door Anna Moneymaker/Getty Images)

OAN’s James Meyers
9:07 AM – dinsdag 11 juni 2024

Een jury in Delaware heeft Hunter Biden schuldig bevonden aan drie federale wapenbeschuldigingen. 

Advertentie

De zoon van president Joe Biden werd voor de federale rechtbank in Wilmington aangeklaagd voor drie misdrijven in verband met het bezit van een vuurwapen tijdens het gebruik van verdovende middelen, en pleitte onschuldig. 

Twee van de aanklachten hebben een maximale gevangenisstraf van 10 jaar en de derde heeft een maximum van vijf jaar. Ondanks de maximumstraf zou hij volgens de aanbevelingen van de federale strafrichtlijnen veroordeeld kunnen worden tot meer dan een jaar gevangenisstraf, maar de rechter zou hem tot meer of minder tijd kunnen veroordelen. 

Aan elke aanklacht is bovendien een maximumboete van $250.000 verbonden. Er is nog geen datum vastgesteld voor de uitspraak. 

De belangrijkste focus van het proces lag op Biden’s 12th oktober 2018 aankoop van het vuurwapen bij StarQuest Shooters & Survival Supply, toen aanklagers aanvoerden dat Biden loog op het federale formulier dat hij geen drugs gebruikte of eraan verslaafd was. Het vuurwapen bleef 11 dagen in zijn bezit voordat Hallie Biden het ontdekte in de console van zijn Ford pick-up truck en het weggooide in een openbare prullenbak buiten een supermarkt in Wilmington. Hallie Biden getuigde dat ze spijt had van het weggooien van het vuurwapen en dat ze dit deed toen ze in een “paniekerige” staat verkeerde, bang dat Hunter het vuurwapen zou gebruiken om zichzelf of anderen te verwonden. 

Daarnaast hoorde de rechtbank van de man die het wapen uiteindelijk in de prullenbak vond, en van experts van de FBI en DEA die getuigden over bankafschriften waaruit bleek dat Biden duizenden dollars in contanten opnam. Bovendien werden er sporen van cocaïne ontdekt op een zakje dat het pistool bevatte toen Hallie Biden het weggooide.

Tijdens het proces hoorde de jury meer getuigenissen van Biden’s ex-vriendin, Zoe Kestan, die de zoon van de president ontmoette in een gentleman’s club in New York City toen hij 48 jaar oud was. 

“Hij wilde roken zodra hij wakker werd,” getuigde Kestan afgelopen woensdag. 

Kestan beschreef Hunter als “charmant en charismatisch” toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten in 2017 nadat hij een privékamer in de stripclub had geboekt voor 30 minuten. Kestan merkte op dat ze geen verandering in zijn gedrag merkte toen hij crackcocaïne rookte. 

“Ik heb het niet gemerkt. Soms denk ik dat dat komt omdat ik gevoelens voor hem kreeg,” vertelde ze de rechtbank. 

Foto’s onthuld tijdens het proces ondersteunden Kestans getuigenis, omdat crackpijpen werden gezien in zijn hotelkamers vaak liggend naast flessen drank of bier, volgens bewijs gepresenteerd door aanklagers. De juryleden kregen ook te horen tijdens Kestan’s getuigenis dat Biden geleerd had om crackcocaïne te koken en ze kregen een foto te zien van zuiveringszout in een hotelkamer die gebruikt werd om cocaïne te koken tot crack. 

Testimonias in de rechtszaak werden gespannen, vooral toen een voormalig medewerker van een wapenwinkel, Jason Turner, in de getuigenbank plaatsnam.  Turner werkte op de dag dat Hunter het wapen kocht en hij was ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van zijn antecedentenonderzoek. Turner gaf zeer botte antwoorden en leek geïrriteerd toen hij werd ondervraagd over de opeenvolging van gebeurtenissen rondom het moment dat Hunter Biden het vuurwapen uitzocht op 12 oktober

“Je begrijpt niet hoe het leven in een wapenwinkel is”, zei Turner op een gegeven moment tegen Biden’s advocaat Abbe Lowell, verwijzend naar hoe mensen die vaak wapenwinkels bezoeken vaak tijd besteden aan het praten over sport of gewoon praten met werknemers. 

Lowell en Turner spraken tijdens het proces vaak over elkaar heen, waarbij voorzittend rechter Maryellen Noreika sprong om Turner te vertellen dat hij Lowell zijn vragen moest laten afmaken voordat hij antwoordde. Noreika grapte dat de stenograaf van de rechtbank anders “boos” op haar wordt omdat ze de opmerkingen van beide partijen niet kan opnemen.

“Wees maar boos op mij”, grapte Turner tegen de stenograaf van de rechtbank, wat een paar keer gegrinnik in de rechtszaal ontlokte. 

“Hij is al de hele rechtszaak boos op me,” zei Lowell luchtig als antwoord.

President Biden heeft de macht om zijn zoon gratie te verlenen, maar vertelde ABC News in een interview op 6 junith dat hij dat niet zou doen. 

De zaak is de eerste in de geschiedenis van het land waarin het kind van een zittende president terecht staat.

Dit is een nieuwsbericht. Kom terug voor updates.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *