De Britse schrijfster J.K Rowling poseert op de rode loper na aankomst voor de wereldpremière van de film “Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” bij te wonen in Londen op 29 maart 2022. (Foto door Tolga Akmen / AFP) (Foto door TOLGA AKMEN/AFP via Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
4:03 PM – dinsdag 2 april 2024

J.K. Rowling heeft haar toevlucht genomen tot sociale media om de nieuwe wet van Schotland inzake haatmisdrijven te bekritiseren, en de politie te vertellen haar te arresteren als zij van mening zijn dat haar acties de wet op enigerlei wijze schenden.

Advertentie

De in Edinburgh gevestigde auteur van “Harry Potter” noemde in een reeks berichten op X (Twitter) talloze biologisch mannelijke individuen die zich identificeren als transgendervrouwen – waaronder transactivisten, veroordeelde criminelen en andere publieke figuren – “mannen”.

In de LGBTQ-gemeenschap beschouwen veel activisten dit als een grote sociale en culturele haatmisdaad. In feite worden feministen van de oude stempel, zoals Rowling, consequent bestempeld als een “T.E.R.F.”

T.E.R.F is een afkorting gecreëerd door de LGBTQ gemeenschap die staat voor “trans-exclusieve radicale feminist” Het komt erop neer dat als je een feminist bent maar nog steeds gelooft dat biologisch gezien alleen vrouwen een baarmoeder of maandelijkse menstruatie hebben en echte mannen een penis, je als TERF bestempeld kunt worden als je deze standpunten uitdraagt. Bovendien, als je per ongeluk verwijst naar een transgender persoon als een “zij” of “hij”, terwijl ze zich identificeren als het tegenovergestelde, wordt dit door velen in de gemeenschap ook beschouwd als hatelijk.

“Als seks niet echt is, is er geen aantrekkingskracht voor mensen van hetzelfde geslacht. Als seks niet echt is, wordt de geleefde werkelijkheid van vrouwen wereldwijd uitgewist. Ik ken en hou van trans mensen, maar het uitwissen van het concept van seks verwijdert het vermogen van velen om zinvol over hun leven te praten,” postte Rowling eerder op social media.

De auteur beweerde dat het verbieden van waarheidsgetrouwe afbeeldingen van biologische sekse zou duiden op de dood van “vrijheid van meningsuiting en geloof.”

De nieuwe wetgeving is volgens de Schotse Eerste Minister Humza Yousaf echter bedoeld om een “opkomende vloed van haat” te bestrijden, meldde de BBC .

Een nieuw misdrijf dat bekend staat als “aanzetten tot haat” op basis van leeftijd, handicap, religie, seksuele geaardheid, transgender-identiteit of intersekse-status werd geïntroduceerd door de Hate Crime and Public Order Act 2021. Vreemd genoeg worden biologische vrouwen niet beschermd door de wet als geheel. De Schotse regering “is echter van plan om dit recht te zetten door middel van een apart statuut voor vrouwenhaat”, beweren ze.

Rowling is al lang een tegenstander van sommige vormen van transgenderactivisme. Op de dag dat de wet van kracht werd, gaf ze haar mening over het onderwerp.

“Schotse wetgevers lijken meer waarde te hebben gehecht aan de gevoelens van mannen die hun idee van vrouwelijkheid uitvoeren, hoe misogynistisch of opportunistisch ook, dan aan de rechten en vrijheden van echte vrouwen en meisjes,” postte ze.

“Het is onmogelijk om de realiteit van geweld en seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes nauwkeurig te beschrijven of aan te pakken, of de huidige aanval op de rechten van vrouwen en meisjes aan te pakken, tenzij we een man een man mogen noemen,” vervolgde Rowling. “Vrijheid van meningsuiting en geloof zijn ten einde in Schotland als de nauwkeurige beschrijving van de biologische sekse als crimineel wordt beschouwd.”

Rowling vestigde ook de aandacht op een aantal strafzaken die onlangs zijn gepleegd door mensen die zich identificeren als transgender, waaronder de ontvoering en aanranding van een vrouwelijke minderjarige in de Schotse Borders door transgenderverkrachters Andrew Miller en Isla Bryson.

“Ik ben momenteel het land uit, maar als wat ik hier heb geschreven kwalificeert als een overtreding onder de voorwaarden van de nieuwe wet, kijk ik ernaar uit om gearresteerd te worden wanneer ik terugkeer naar de geboorteplaats van de Schotse Verlichting,” concludeerde Rowling.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *