Rook stijgt op na een Israëlische luchtaanval in de centrale Gazastrook, maandag 1 april 2024. (AP Photo/Abdel Kareem Hana)
Rook stijgt op na een Israëlische luchtaanval in de centrale Gazastrook, maandag 1 april 2024. (AP Photo/Abdel Kareem Hana)

OAN’s James Meyers
1:23 PM -Maandag 1 april 2024

Volgens de Iraanse staatsmedia heeft Israël maandag tijdens een luchtaanval in Syrië de hoogste Iraanse commandant, Mohammad Reza Zahedi, uitgeschakeld. 

Advertentie

“[Israël heeft] de rode lijn overschreden,” zei de Iraanse ambassadeur in Syrië Hossein Akbari maandag in een uitzending van de Iraanse staatsmedia. “Iran heeft nooit misdaden van het zionistische regime zonder antwoord gelaten. Dus de zionisten en hun bondgenoten weten dat ze, in verhouding tot de misdaad die ze hebben begaan, moeten wachten op een gepast antwoord op basis van de keuze van Iran op de juiste plaats en tijd.”

Zahedi was de hoogste Iraanse militaire functionaris die werd gedood sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas op 7 oktoberde.

De Iraniër had veel verantwoordelijkheden met betrekking tot de grenzen van Israël en hij was de gesprekspartner op het hoogste niveau voor Teheran met de terroristische organisatie Hezbollah. Ondertussen heeft Israël in de loop der jaren een aantal keren Iraanse militaire troepen in Syrië als doelwit gekozen sinds Iran troepen heeft ingezet om de Syrische dictator Bashar Assad te helpen. 

“Het exacte aantal en de namen van de doden zullen worden bekendgemaakt na het opruimen van het puin”, aldus de Iraanse ambassade in Libanon, volgens de Jerusalem Post.

De aanval komt slechts enkele dagen nadat Israëlische aanvallen in Syrië 53 mensen doodden, waaronder 38 soldaten en zeven leden van Hezbollah. Het was het hoogste dodental onder het Syrische leger in één luchtaanval sinds het begin van de oorlog. 

Het team van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, weigerde te bevestigen of Israël de VS op het laatste moment heeft gewaarschuwd voor de op handen zijnde aanval. 

“We zijn in gesprek met partners in de regio om meer informatie te verzamelen,” vertelde Matthew Miller, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, aan verslaggevers. “Maar op dit moment hebben we nog geen bevestiging van het doelwit of de verantwoordelijke partij.”

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *