Al-Jazeera nieuwsankers Veronica Pedrosa (L) en Teymoor Nabili (R) poseren voor foto’s op de set in het uitzendcentrum van Al-Jazeera in Kuala Lumpur. (Foto door TENGKU BAHAR/AFP via Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
1:05 PM – maandag 1 april 2024

De Israëlische regering kan nu voorkomen dat de door de Qatarese staat gefinancierde zender Al Jazeera binnen haar grenzen opereert, dankzij een wet die maandag door de Knesset is aangenomen en die hoge regeringsfunctionarissen de bevoegdheid geeft om buitenlandse mediakanalen te blokkeren die worden beschouwd als een bedreiging voor de Israëlische nationale veiligheid.

Advertentie

Post Vertaling: “Al Jazeera heeft de veiligheid van Israël geschaad, actief deelgenomen aan het bloedbad van 7 oktober en aangezet tot actie tegen IDF-soldaten. Het is tijd om de sjofar van Hamas uit ons land te verwijderen. De terroristische zender Al Jazeera zal niet langer uitzenden vanuit Israël. Ik ben van plan om onmiddellijk te handelen in overeenstemming met de nieuwe wet om de activiteiten van de zender te stoppen. Ik verwelkom de wet die door minister van Communicatie Shlomo Karai is gepromoot met de steun van coalitiegenoten onder leiding van coalitievoorzitter Ofir Katz.”

In reactie op dede Hamas-aanval op Israëlische burgers op 7 oktober, trok Al Jazeera snel verslagen van wijdverspreide moorden en verkrachtingen van burgers in twijfel, en de Israëlische regering beweert ook dat de organisatie Hamas-terroristen heeft ingehuurd als verslaggevers in Gaza.

De krant beweerde onlangs dat de Israel Defense Forces (IDF) tijdens een luchtaanval in januari opzettelijk journalisten als doelwit hadden. Volgens de IDF reisde een terreuragent die een drone bestuurde mee met de twee journalisten die bij de aanval werden gedood.

Voordat de verhalen stilletjes werden teruggetrokken, publiceerde Al Jazeera berichten, waarvan nu bewezen is dat ze niet waar zijn, waarin werd beweerd dat Israëlische soldaten patiënten in het Al Shifa ziekenhuis seksueel zouden hebben misbruikt tijdens een inval tegen Hamas.

Rich Goldberg, senior adviseur van de Foundation for Defense of Democracies, vertelde aan de National Review dat de beslissing van Israël om een einde te maken aan de activiteiten van Al Jazeera daar al lang werd verwacht.

“Vroeger beschouwden weAl Jazeera als aanzetten tot terrorisme. Nu hebben we het bewijs gezien van al Jazeera’s materiële steun aan terrorisme, inclusief haar eigen medewerkers die zijn ontmaskerd als Hamas-agenten,” vertelde Goldberg aan NR. “Ze uitschakelen in Israël is een no-brainer. De enige vraag die ik zou stellen is waarom de VS ook geen sancties heeft tegen deze terreur ondersteunende organisatie.”

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *