De Verenigde Staten hebben vastbesloten verklaard zich te verzetten tegen elke resolutie van de Verenigde Naties die de Palestijnen een volwaardig lidmaatschap zou toekennen, een standpunt dat werd herhaald door de Amerikaanse plaatsvervangend ambassadeur bij de VN, Robert Wood, na een belangrijke stemming in de Algemene Vergadering. De stemming, aangevoerd door de Verenigde Arabische Emiraten, kreeg aanzienlijke steun van 143 lidstaten, maar stuitte onder meer op verzet van de VS, die de noodzaak van rechtstreekse onderhandelingen aanvoerden als weg naar een Palestijnse staat.

[embedded content]

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

Wood benadrukte dat het bereiken van een eigen staat door unilaterale acties van de VN geen oplossing biedt voor de kernproblemen en dat dergelijke resoluties het vredesproces dat gericht is op het bereiken van een tweestatenoplossing kunnen ondermijnen. Dit standpunt weerspiegelt de toewijding van de VS aan het faciliteren van vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen, in plaats van acties te steunen die deze complexe discussies uit de weg gaan.

Het debat in de V.N. heeft bredere internationale perspectieven op de kwestie belicht, met landen als Singapore en Frankrijk die voorwaardelijke steun hebben uitgesproken voor Palestijns lidmaatschap van de V.N.. Singapore hoopt dat zijn steun een hervatting van de vredesbesprekingen zal aanmoedigen, terwijl Frankrijk, ondanks het feit dat het de resolutie steunt, zijn bezorgdheid uit over het omzeilen van het standaard lidmaatschapsproces.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/israelische-ambassadeur-verscheurt-het-handvest-van-de-verenigde-naties-na-palestina-stemming-videos.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/israelische-ambassadeur-verscheurt-het-handvest-van-de-verenigde-naties-na-palestina-stemming-videos.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/israelische-ambassadeur-verscheurt-het-handvest-van-de-verenigde-naties-na-palestina-stemming-videos-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/israelische-ambassadeur-verscheurt-het-handvest-van-de-verenigde-naties-na-palestina-stemming-videos-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/israelische-ambassadeur-verscheurt-het-handvest-van-de-verenigde-naties-na-palestina-stemming-videos-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/israelische-ambassadeur-verscheurt-het-handvest-van-de-verenigde-naties-na-palestina-stemming-videos-4.jpg 800w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/israelische-ambassadeur-verscheurt-het-handvest-van-de-verenigde-naties-na-palestina-stemming-videos-5.jpg

Midden in deze diplomatieke spanningen bekritiseerde de Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan de voorstanders van de resolutie en beschuldigde hen ervan de principes van het VN-Handvest te schenden. Dit gevoel werd herhaald door Anne Bayefsky, directeur van het Touro University Institute on Human Rights and the Holocaust, die de meerderheid van de V.N. lidstaten bekritiseerde voor het goedkeuren van wat zij beschreef als een potentiële “terreurstaat”

Stop Risking Your Safety: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingskaliber!

[embedded content]

Dit voortdurende internationale debat onderstreept de complexiteit van de politiek in het Midden-Oosten en de uitdagingen om duurzame vrede in de regio te bereiken. De VS blijft erbij dat het alleen door directe onderhandelingen en wederzijdse overeenstemming mogelijk zal zijn om veiligheid, vrijheid en waardigheid voor zowel Israëli’s als Palestijnen te garanderen. Terwijl de besprekingen doorgaan, kijkt de wereld nauwlettend toe, in de hoop op een resolutie die kan leiden tot duurzame vrede.

[embedded content]

Het verhaal van binnenuit over de geheime operatie van de CIA om de Iraanse democratie omver te werpen [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *